Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KEŞMİR'DE GİZEMLİ KUNDAKLAMA OLAYLARININ SONUNCUSU ENGELLENDİ

Hindistan işgali altındaki Cammu Keşmir'in Lal Chowk şehrinde dükkanları kundaklama girişimi engellendi

KEŞMİR

Hindistan tarafından ilhak edilen Cammu Keşmir'de 5 Ağustos'ta Anayasanın 370. Maddesinin kaldırılmasından sonra, bir dizi gece saatlerinde dükkanların kundaklanması olayı yaşandı.

Yetkililerin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, burada lüks bir pazarda meydana gelen yangının gece saatlerinde yaşandığını ve bunun kentteki gizemli kundaklama olaylar dizisinin bir parçası olduğunu söyledi.

Yetkililer, Pazar gecesi geç saatlerde, Residency Road'daki Lambert Lane pazarındaki birkaç mağazanın üzerine yanıcı bir madde serptiğini ancak bina sakinlerinin uyarıcıları dükkanları ateşe vermeye çalıştığını söyledi.

Yetkili, "Pazar gecesi geç saatlerde, binanın çevresinde benzin kokusu fark ettik ve hemen kontrol etmek için aşağı indik. Etrafta kimse yoktu, ancak yakıt birkaç dükkana serpilmişti, ”dedi. “ Pazar derneği üyelerine bilgi verdik.” dedi.

Bu, budshah Chowk'ta, Cumartesi gecesi çok korunan Akhara Binasının hemen önünde ve önceki gece Hari Singh High Street'in yakınında Goni Han'da benzer eylemlerde bulundukları gibi, aynı geceki üçüncü örnekti.

Üst düzey bir polis memuru olayların soruşturulmakta olduğunu ve bu eylemlerde yer alan kişilere karşı sıkı önlemler alınacağını söyledi.

5 Ağustos'ta Cammu Keşmir'e özerklik statüsü veren Anayasanın 370. Maddesinin kaldırılmasından sonra, dükkanların gece boyunca yakıldığı veya kısmen zarar gördüğü birçok gizemli yangın olayı yaşandı.

Hedeflenen mağazaların çoğu, Jammu ve Keşmir'in özel statüsünün kaldırılmasını protesto etmek için piyasaların açık olduğu bölgelerde yer alan dükkanlar hedeflenirken, polis şimdiye kadar yangınların kısa devre nedeniyle elektriksel sebeplerden çıktığını ileri sürdü. 

Şüpheli militanlar, geçen ay yoğun Goni Han pazarında iki kişinin öldüğü ve 30'dan fazla kişinin yaralanmasına neden olan bir el bombası saldırısı gerçekleştirdi.

Şehrin Parimpora bölgesinde bir dükkan sahibi öldürüldü, 5 Ağustos'tan beri Keşmir'in kuzeyindeki Sopore bölgesinde bir ailenin beş üyesi vurularak yaralandı.

Bu arada, şehirdeki okulların çoğu, sabahın erken saatlerinde yollarda dolaşan öğrencileri taşıyan otobüslerin görülebildiği için Pazartesiden itibaren faaliyete başladı.

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER