Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KEŞMİR'DE 9'UNCU KEZ CUMA NAMAZI KILINAMADI

Cammu Keşmir'de 5 Ağustos tarihinden bu yana 9'uncu kez Cuma namazı kılınamadı

KEŞMİR

Hindistan işgali altındaki Cammu Keşmir'de tarihi Jamia Mescidi, Hazratbal Dargah ve Khanqah Maula'da, bu hafta dokuzuncu Cuma namazı da kılınamadı.

Keşmir'deki Hint güçleri Srinagar kasabası da dahil olmak üzere Vadinin tüm hassas alanlarında idari kısıtlamalar getirdi.

Bugün yollardaki araç sayısı geçmişten çok daha az. Yolların çoğu boş kaldı. İdari kısıtlamalar devlet dairelerinde de görülüyor. Eğitim kurumları da kapalı kaldı. Caddelerde dükkanlarını açan insan sayısı hala çok az.

Cuma namazı 9 haftadır kılınamıyor

Srinagar'daki tarihi Jamia Mescidi'nde, Hazratbal Dargah ve Khanqah Maula'da Cuma namazı kılınamadı. Tarihi Jamia Mescidi, Down-Town kasabasındaki Nauhatta'da yer almaktadır. Khanqah e Maula da aşağı kasabada. Hazratbal Dargah, Nasim Bagh bölgesinde, kentin eteklerinde yer almaktadır. Aşağı şehir, ayrılıkçıların kalesi olarak kabul edilir ve her cuma, Cuma namazından sonra, Pakistan yanlısı Keşmirliler bölgede gösteri düzenliyor.

4 Ekim Cuma günü, idari kısıtlamalar nedeniyle, hiç kimse bu bölgede Cuma namazını kılamadı. Güvenlik güçleri de hiçbir yabancı kişinin Nauhata'ya girmesine izin vermedi. Yerli halk da şiddet korkusuyla Jamia Camii'ne gidemedi. Bu, Jamia Mescidi'nde namaz Cuma namazı kılınamayan 5 Ağustos'tan bu yana geçen dokuzuncu Cuma.

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net/asya/kesmir-de-9-uncu-kez-cuma-namazi-kilinamadi-h450345.html



Anahtar Kelimeler: KEŞMİR' ' NAMAZI KILINAMADI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER