Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kerkük’te Türkmenler atanmış valiyi protesto etti

Kerkük’te bir grup Türkmen bir araya gelerek, Kerkük’ün atanmış valisi Rakan Cuburi’nin görevinden uzaklaştırılmasını istedi.

Kerkük’te Türkmenler atanmış valiyi protesto etti

K24 Türkçe'nin geçtiği bir habere göre, Kerkük’te bir grup Türkmen bir araya gelerek, Kerkük’ün atanmış valisi Rakan Cuburi’nin görevinden uzaklaştırılmasını istedi.

K24 Kerkük muhabiri, Kerkük’te bir grup Türkmenin bir araya gelerek atanmış vali Rakan Cuburi’yi protesto ettiğini bildirdi.

Türkmenler, Cuburi’nin Kerkük’teki oluşumlar için sorun haline geldiğini ve kentteki barış ortamı için tehdit olduğunu belirtti.

Cuburi’nin Türkmenlerin haklarını verdiğini kaydeden Türkmenler, atanmış valinin Kerkük’ü Araplaştırmakla meşgul olduğunu ifade etti.

K24’e konuşan Kerküklü Türkmenlerden Abbas Avcı, “Biz Türkmenlerin temsilcisi yok, kimsesiziz. Siyasilerimiz sadece kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Bzi kendi kendimizi temsil ediyoruz” dedi.

Öte yandan, protestocu Türkmenler, Türkmen siyasilerin Kürtlerle anlaşarak atanmış valiyi görevden uzaklaştırmalarını istedi.

Bugün gerçekleşen protesto, 16 Ekim 2016’dan sonra Türkmenlerin Kerkük yönetiminde değişim talep ettikleri ilk eylem olma özelliği taşıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER