Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kerkük’te Kürt esnafa baskı: Dükkanlardan çıkın

Kerkük’te tarihi Kayseri Çarşısı’nın Kürt esnafı, dükkanlarından çıkarılmaya çalışıldığını, silahlı bazı kişilerin ise haraç topladığını söylüyor.

Kerkük’te Kürt esnafa baskı: Dükkanlardan çıkın

Kerkük’te tarihi Kayseri Çarşısı’nın Kürt esnafı, dükkanlarından çıkarılmaya çalışıldığını, silahlı bazı kişilerin ise haraç topladığını söylüyor.

2018 yılının Aralık ayında çıkan yangının ardından restore edilen Kayseri Çarşısı’ndaki dükkanlarını açmak isteyen Kürt esnaftan kendilerini Asaib Ehlul Hak olarak tanıtan silahlı bir grup para istedi.

Buna tepki olarak bugün Kayseri Çarşısı esnafından bir grup, Kerkük Tarihi Eserler Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, hakları olan dükkanlarının kendilerine verilmesi çağrısında bulundu.

K24’e konuşan Kayseri Çarşısı sakini bir Kürt esnaf, çarşının restorasyonuna başlanırken kendilerine söz verildiğini ve mülk sahipleri tarafından kendilerine, dükkanlarına dönebileceklerinin bildirildiğini söyleyerek, “Ancak bu grup silahlı kendilerini Asaib Ehlul Hak olarak tanıtıyor. Asaib’le alakalı olduklarını bilmiyoruz. Dükkanlarımıza el koyduklarını söylüyorlar ve 40 milyon dinar para istiyorlar” dedi.

Bazı dükkanların, sahiplerinin haberi olmaksızın Hawice Araplarına verilmek istendiği bildiriliyor.

Başka bir esnaf ise, “2003 yılından sonra 16 yıl boyunca Kürtler bu ili yönetti ve hiç kimse başkasının dükkanına el koymaya kalkmadı. Şimdi ise 8 silahlı kişi gelip dükkanlara el koymak istiyor. Bunların arkalarında birileri var. Asaib Ehlul Hak adına geldiklerini söylüyorlar. Bizden para istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Diğer bir Kürt esnaf ise, kendisinin Kayseri Çarşısı’nda büyüdüğünü kaydederek, “Dükkanlarımızı terk etmeyeceğiz. 3 ailenin geçimi bu dükkana bağlı. Bizden haraç istiyorlar. Borcumuz var. Sahipsiz olduğumuz için bize bu muameleyi yapıyorlar. Dükkanımız yandığı için bize tazminat ödeyeceklerine dükkanımıza el koyup para almak istiyorlar” diye konuştu.

Başka bir esnaf da silahlı grupların Kürt, Arap ve Türkmenler arasındaki uyumlu yaşam ve birliği bozmak istediklerini kaydederek, 2018’de çarşıyı yakanların da silahlı gruplar olduğunu ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER