Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kentsel dönüşüm 'zulüm' oldu: Tozkoparan'da vatandaşlar kapıları kırılarak zorla evlerinden dışarı çıkarıldı!

İstanbul Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde 'kentsel dönüşüm' projesi tepkilere rağmen hukuksuzca sürüyor.

Kentsel dönüşüm

Tozkoparan mahallesine sabah yıkım ekipleri polislerle beraber geldi. Evlerinin yıkımına direnen mahalleli gözaltına alındı.

İstanbul Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde 'kentsel dönüşüm' projesi tepkilere rağmen hukuksuzca sürüyor. Polisin yıkım için geleceği haberini alan mahalleli, gece saatlerinden itibaren nöbet tutmaya başladı. Mahalleli, soğuk havaya rağmen evlerini savunmak için sokakta nöbet tuttu. Sabaha karşı saat dört sularında mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi. Mahalleli polis zoruyla mahallenin etrafına örülen polis barikatlarının dışına çıkarıldı.

 

EVLERİNDEN ÇIKMAK İSTEMEYENLER GÖZALTINA ALINDI

Apartmanda bekleyen mahallelinin, apartman kapılarını kırarak evlerine girildi ve vatandaşlar zorla tahliye edildi. Evlerinden çıkmak istemeyenler ise darbedilerek gözaltına alındı.

Mahalleye sabahın erken saatlerinde Özel Harekat polisleri de getirildi. Tozkoparanlılar bu duruma ayrıca tepki gösterdi. Kentsel dönüşüme karşı sürdürülen protestoları örgütleyen Haluk Çavuşoğlu’nun gözaltına alındığı öğrenildi.

Evlerinden zorla çıkartılan mahalleliler, "Dünyanın neresinde böyle bir kentsel dönüşüm görülmüş?" diyerek tepki gösterdi. Mahalleli kötü durumda olan birçok evin yıkılmadığını, kentsel dönüşüm sürecinin rant amacıyla sürdürüldüğünü ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER