Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KDP YETKİLİSİNDEN KRİTİK PKK İDDİASI:EZİDİLERİ SAVAŞMASI İÇİN AFRİN´E GÖTÜRDÜ

Terör örgütü PKK´nın, Musul´un Sincar ilçesinde kendine bağlı Ezidi yerel militanları savaştırmak için Afrin´e gönderdiği iddia edildi.

KDP YETKİLİSİNDEN KRİTİK PKK İDDİASI:EZİDİLERİ SAVAŞMASI İÇİN AFRİN´E GÖTÜRDÜ

Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi´nin (KDP) Sincar Sorumlusu Kadir Kaçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Zeytin Dalı Operasyonu´nun başlamasından sonra, PKK, Şengal´deki (Sincar) birçok militanını zorla, Irak-Suriye sınırı üzerinden Afrin´e gönderiyor." ifadelerini kullandı.

Örgütün kendi himayesindeki yerel militanları yaş ve cinsiyet gözetmeksizin Afrin´e gönderdiğini dile getiren Kaçak, PKK´nın talimatının tam olarak yerine getirilmesi ve Ezidi militanların kaçışının engellenmesi için Sincar-Duhok yolunun teröristlerce kapatıldığını belirtti.

Kaçak, Afrin´e gitmeye karşı çıkan bir Ezidi militanın terör örgütü tarafından kurşuna dizildiğini, diğer militanların da bu şekilde gözünün korkutulduğunu kaydetti.

Sincar´da Haşdi Şabi ve PKK arasında tam dayanışma olduğunu ileri süren Kaçak, "Haşdi Şabi, PKK´nın militanlarını Afrin´e sevk etme konusunda örgüte kolaylık sağlıyor. Haşdi Şabi´nin buradaki amacı ise Şengal´de yegâne güç olmak." dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER