Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kazakistan'da suçlu bulundu: islamcılar

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, halkın protestosu sonrasında yaşanan olayları "islamcılara" yükledi

Kazakistan

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, 'tek merkezden yönetilen darbe girişimini atlattıklarını' söyledi. Kazakistan Dışişleri ise gözaltına alınanlar arasında 'radikal İslamcıların' bulunduğunu açıkladı.

Sokak olaylarına dönüşen gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında çatışmalar yaşanmıştı. Özellikle ülkenin güneyindeki Almatı'da polis araçlarını ateşe veren, kamu binalarını işgal eden protestocular, vatandaşlara silahla saldırdı.

"ALMATI İLK HEDEFTİ"

Tokayev, "Kendiliğinden başlamış protestoların görüntüsü altında bir huzursuzluk dalgası patladı. Ana amacın anayasal düzenin altını oymak ve yönetimi ele geçirmek olduğu anlaşıldı. Bir darbe girişiminden söz ediyoruz" dedi. "Ana darbe Almatı kentine yönelikti" diyen Tokayev, "Bu kentin düşmesi nüfusu yoğun olan güneyin ve sonrasında da bütün ülkenin ele geçirilmesinin önünü açacaktı. Sonra da başkenti ele geçirmeyi planlıyorlardı" diye konuştu

KİM BU İSLAMCILAR?

Anlaşıldığı kadarı ile Pentagon üretimi olan ve tüm diktatörlerin zevkle kullandığı "sanal düşman stratejisi" bir kez daha devrede.

Ülkelerindeki yolsuzluğu, hırsızlığı "sanal düşman ile manipüle" eden bu sistemde halkın tepkilerini başka bir yöne kanalize etmek için hedef şaşırtılır.

Kazakistan'da yönetimin adaletsizliğinden, Ruslar'dan ve Amerikalılardan kaynaklanan sorunları "İslamcıların oluşturduğu sorunlar" olarak resmetmek adil olmadığı gibi gerçekçi de değildir.

Nitekim Kazakistan'daki "bu islamcıların kim olduğu" belirtilmiş değil!. Hem başbakan ve devlet bürokrasisindeki kişileri görevden alıp hem de bu işin arkasında İslamcılar var demek büyük bir çelişkidir.

Madem bu bir İslamcı provokasyondu Ulusal Lider Nazarbayev'in yeğeni olan Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Karim Masimov'u neden görevden aldınız?



Anahtar Kelimeler: Kazakistan' suçlu bulundu: islamcılar

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER