Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYSERİ MAZLUMDER ‘DEN TABİAT GEZİSİ

İnsan hakları ihlalleri ile mücadele edip hak arama bilincini artırmakla adını duyuran MAZLUMDER, üyeleri için tabiat gezisi düzenledi.

KAYSERİ MAZLUMDER ‘DEN TABİAT GEZİSİ

İnsan hakları ihlalleri ile mücadele edip hak arama bilincini artırmakla adını duyuran MAZLUMDER, üyeleri için tabiat gezisi düzenledi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi üyelerinin katılımı ile 1 Ağustos pazar günü yüzlerce kuş türünü barındırmakla ünlü Sultan Sazlığı ve Yahyalı Derebağ Şelalesine günübirlik gezi düzenlendi.

Pazar günü sabah saat 06.30 da Kayseri'den hareketle başlayan gezi de ilk durak Sultan Sazlığının su kaynağının bulunduğu Develi ilçesinin Soysallı Köyü piknik alanı oldu. Kısa süre burada kalan MAZLUMDER gezi grubu Sultan Sazlığını besleyen gür su kaynağından kana kana içip mesire alanında yürüyüş yaptı.

Daha sonra İçmeler Köyünde sabah çorbası içen MAZLUMDER gezi grubu buradan Sultan Sazlığı giriş kapısı olan Ova Çiftliği köyüne geçti. Yeşil ve yüksek sazlıklar arasında 1300 metre derinlere giden ahşap yolda yürüyüş yapıp 1300 metrede geri dönüş yürüyüşü yapan grup, göl üzerindeki seyir yerlerinde su içinde hareket eden yılanların, kaplumbağaların, ördeklerin ve kuşların ritimlerini izleyip tabiat harikası Sultan Sazlığında güzel zaman geçirmenin zevkini tatlılar.

Sultan Sazlığının tabiat harikası gezisini tamamlayan gezi grubu Derebağ Şelale bölgesi gezilerinin valilik kararıyla yasaklanması sonucu şelale ziyaretini iptal edip öğle namazını Yahyalı Camii Kebirinde eda ettiler. Öğle yemeğinin ardından Kayseri’ye dönüşe geçen gezi gurubu dönüşte İncesu ilçesini ziyaret ederek Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Külliyesi ve Kervansarayını ziyaret etti. Tarihi cami önünde yorgunluk çayı içmeyi müteakip Kayseri'ye döndüler.

MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, bir gün süren ve katılımcıların memnuniyetlerini dile getirdikleri gezi için emek veren yönetici ve katılımcılara teşekkür ettiğini bildirerek üyeleri için bu tür organizasyonları devam ettireceklerini bildirdi.

 

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: KAYSERİ MAZLUMDER TABİAT GEZİSİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER