Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYSERİ GÜNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLRI DERNEĞİ MERAM’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN KATLİAMLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

30 Temmuz Cuma günü işlenen ve Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin kurşunlanarak öldürüldüğü, cinayet mahalli olan evin ateşe verilerek yakılmak istendiği korkunç olay, Tüm Türkiye'de yürekleri sızlattı.

KAYSERİ GÜNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLRI DERNEĞİ MERAM’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN KATLİAMLA İLGİLİ  BASIN AÇIKLAMASI

Konya'nın Meram ilçesinin HasanköyMahallesi'nde 30 Temmuz Cuma günü işlenen ve Dedeoğlu ailesinden 7 kişinin kurşunlanarak öldürüldüğü, cinayet mahalli olan evin ateşe verilerek yakılmak istendiği korkunç olay, Tüm Türkiye'de yürekleri sızlattı.

2010 yılından başlayıp bugüne kadar gelen, 2021 yılı bahar aylarında yeniden tazelenen, ikisiaynı köyde yaşayan komşu iki aile arasındaki husumetin ne yazık ki Emniyet, Kaymakamlık, Müftülük, jandarma ve varsa sivil toplum ve kanaat önderlerinin, olaya uzak kalarak sahipsiz bırakılması ve sonunda 7 vatandaşımızın nefretine esir olmuş Katil ve katillerce katledilmesi, dinen, hukuken ve  vicdanen asla kabul edilmeyecek bir olaydır.

Aynı köyde yaşayan iki aile arasında temeli 11 yıl önceye dayanan, ama umulan ve beklenen yönetici ve toplum önderlerinin çözümüne yanaşmadığı, yada yanaştırılmadığı  zamanla artarak devam eden kindarlık ve düşmanlığın, bazı sosyal medya mensupları ve siyasiler tarafından etnik ayrımcılık ve bölgeciliğe mal edilmesi, bu yolla puan kazanmaya çalışılması, Vicdan ve izan sahibi çevreler tarafından asla kabul edilemeyecek bir yaklaşımdır.

 Kayseri Gönüllü kültür Kuruluşları Derneği olarak

 Konya Meram'da işlenen katliamda hayatını kaybeden vatandaşlara, Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyor. Ve  diyoruz ki doğusu batısı, kuzeyi güneyi,  ortası ile Türkiye insanı aynı devletin eşit vatandaşıdır. Tüm insanlarımızın anayasada belirtilen eşit insan ve vatandaş olma hakkına sonuna kadar saygılıyız.

Emniyetinden, Vali ve Kaymakamlarına Diyanet mensuplarından, sivil toplum ve kanaat önderlerine kadar, tüm Yetkililerin insanımız arasında meydana gelen kin ve husumet olaylarına, hayatını kastetme noktasına gelmeden müdahil olma ve çözüm üretme sorumluluğu vardır. Zira insanımızın canı önce Allah'a sonra devlete ve diğer sorumlulara aittir.

Ahmet TAŞ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Bşk.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER