Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KURULUŞLARI GÖÇ KONUSUNU KONUŞTU

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği'nin Mart ayı toplantısı 5 Mart Cumartesi günü Büro memur-sen 1 ve 2 nolu şubelerinin ev sahipliğinde Öğretmenevi'nde yapıldı.

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KURULUŞLARI GÖÇ KONUSUNU KONUŞTU

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği'nin Mart ayı toplantısı 5 Mart Cumartesi günü Büro memur-sen 1 ve 2 nolu şubelerinin ev sahipliğinde Öğretmenevi'nde yapıldı.

Çok sayıda üye kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Başkan Ahmet Taş ev sahipliği için Büro memur-sen 1 ve 2 nolu şubelerin başkanları Talip Şahin ve Ali Tarlacı’ya  teşekkür etti. Dostluk ve kardeşlik havasında geçen toplantıda, Büro memur-sen şube başkanları Şahin ve Tarlacı davete icabet için katılımcılara teşekkür ettiler. Mazlumder Kayseri ve Verenel Derneği temsilcileri 28 Şubat darbe dönemi sebebiyle yapılan etkinlikler ve Suriye İdlip’te yapılan İnsani Yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundular, toplantıda;

-10 günü geride bırakan Rusya Ukrayna Savaşı ve yaşanan insanlık felaketi

-Coronahastalığı ile mücadelede yeni tedbirler

-Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yapılacak etkinlikler

-Sivil toplum yönetici ve temsilcilerinin kurumlarının faaliyetlerini tanıma ve takipte göstermeleri gereken Özen ve diğer konular gündeme geldi istişare edildi.

 Programın son bölümünde toplantıya davetli olarak katılan, Kayseri Göç İdaresi il müdürlüğü uzmanı Ramazan Kaplan, Muhacir, Mülteci, Sığınma, Normal göçmen ve Düzensiz göçmen ile bunların uluslararası iç hukuktaki hak ve sorumlulukları konusunda verimli bir sunum yaptı, konusuyla ilgili soruları içtenlikle cevaplandırdı.

Uzman Ramazan Kaplan, düzensiz göçmenlerin haklarında soruşturma yapıldıktan sonra, sınır dışı edilmesi gerekenlerin geri gönderme merkezlerinde bir müddet misafir edilmesinin ardından sınır dışı işleminin yapıldığını bildirdi.

Kaplan devletin her göçmene insan olarak bakıp Merhamet anlayışı ile muamele etmeyi tavsiye ettiğini dile getirdi.

Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Taş Prensip olarak her ay bir devlet kurumu temsilcisini misafir ederek, farklı devlet kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi edinmeyi planladıklarını, bu çerçevede bu ay göç ve göçmen konusunu  gündeme aldıklarını bildirdi. Verdiği Ufuk açıcı bilgiler ve açıklamalar için göç uzmanı Ramazan Kaplan’a teşekkür ettiğini bildirdi

 

 Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Basın Bürosu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER