Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR GENEL KURULU YAPTI.

Bünyesinde 120 sivil toplum kurumu bulunduran Kayseri Gönül kültür kuruluşları genel Kurulunu yaptı. Yönetim ve Denetim kuruluna seçilen üyeler bir araya gelerek görev dağılım yaptılar.

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR GENEL KURULU YAPTI.

Bünyesinde 120 sivil toplum kurumu bulunduran Kayseri Gönül kültür kuruluşları genel Kurulunu yaptı. Yönetim ve Denetim kuruluna seçilen üyeler bir araya gelerek görev dağılım yaptılar.

Buna göre Ahmet Taş Başkan,

Mehmet Karakaş Başkan yardımcısı,

Ahmet Yurtlu Sekreter,

M.Soner Beşparmak Muhasip Üye,

Mehmet Yurdakul. EfdalÖzkartal ve Nadir Mermer üye olarak görev aldılar.

Denetim kurulunda

Burhan Karamustafaoğlu Başkan,

Recep Çamdalıve  Kemal Mete üye olarak görevlendirilmişlerdir.

 

BÜYÜK AİLE YÜRÜYÜŞÜNE YOĞUN DESTEK

Toplumda yıpranan çözülmeye doğru giden aile yapısı ve ahlaki çökünteye dur demek için Kayseri'de yapılan aile yürüyüşüne, Kayseri halkı ve yerel yöneticiler, sivil toplum kurumları ve Kayseri halkı büyük destek verdi.

 19 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da Kartal şehidliğinde okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından, ellerinde bayraklarla aileyi koruma pankartları ve sloganlarla Cumhuriyet meydanına yürüyen binlerce Kayseri’li burada yapılan konuşmalar ve basın açıklamasına alkışlarla destek verdi.

 Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Cami önünde gönüllü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptıkları konuşmalarla programa destek verdiler.

Kimder (Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği)  Başkanı Hacı Ali Çakıcı okuduğu basın açıklaması, İmam Fatih Selvi de yaptıkları dua ile aile programına destek verdiler, katılanları tebrik ettiler.

UYUM KURSLARI RIZKA MANİ OLMASIN

Kayseri'mizde yaşayan sayıları 100 bine yaklaşan sığınmacıların, 18 ile 60 yaş arası olanlarını Türkçe öğrenme ve uyum sağlama amaçlı, hafta içi günlerde kurs düzenlemek için Kayseri Valiliğimiz ve Göç İdaresi kurs düzenleme çalışması başlatmıştı.

Kursa katılacak İnsanların çoğunun çalışan insanlar olması, hafta içi günlerde çalışmak, evlerine ekmek götürmek zorunda olmaları, ayrıca kurs merkezlerinin bu insanların ikamet adreslerine çok uzak yerlerde olması, bu konuda büyük sıkıntıların yaşanma tehlikesini ortaya çıkarmış bulunuyordu.

 Kayseri Gönüllü Kuruluşları olarak, Valilik ve Göç idaresi yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, kursların hafta içi değil de hafta sonu günlerde yapılması,kursiyelerin ikamet adreslerine yakın merkezlerde yapılması, kurslara katılım sağlamak için sığınmacılarla ilgilenen İnsani yardım kurumlarından destek alınması, konusunda görüş birliği ortaya   çıkmış bulunuyor. Anlayışları için Valilik yetkililerine, gayretleri için Sivil toplum temsilcilerine teşekkür ediyoruz..

 

AHLAK POLİSİ KURULSUN

Son yıllarda okul çevreleri, parklar, Otobüs ve Tranvay durakları başta olmak üzere buraları kullanan insanlarımızın bakmaya utandığı Ahlak dışı davranışlar ne yazıkki yaygınlaşmıştır.

Gönüllü Kuruluşlar olarak hem Ahlaksızlığı önlemek hem insanımızı bu mekanlarda rahatsızlık duymadan yararlanmalarını sağlamak için Bir Bekçi Bir Polis ve Bir Zabıta memurlarından oluşacak Ahlak Polisi uygulamasının bu mekanları kontrol etmesinin çok faydalı olacağını düşünüyor, gereğinin yapılması için Valiliğimizi ve belediyelerimizi göreve davet ediyoruz.

 

Ahmet TAŞ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkanı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER