Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Derneğitaradından Sözcü Gazetesi ve Fikri Sağla'a yönelik basın açıklaması

Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Derneği tarafından Sözcü Gazetesi'nin Ayasofya'nın açılışı için "felaket" açıklaması ile Fikri Sağlar'ın başörtülü hakimlerin varlığından rahatsızlık beyanına dair basın açıklaması yayınladı.

Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Derneğitaradından Sözcü Gazetesi ve Fikri Sağla

SÖZCÜ’NÜN MANŞETİ, FİKRİ’NİN ANLAYIŞI

Sözcü gazetesinin 2020 yılının değerlendirildiği manşetinde, Ayasofya Cami Kebir’in esaretten kurtulup ibadete açılması 2020 yılının felaket olaylarından biri olarak tanıtıldı.

Özbeöz Müslüman Mabedi olan Ayasofya Camii Kebir-i 86 yıl önce ibadete kapatılarak, müminlerden Mahzun bırakılarak öksüz bırakılmıştı. Uzun yıllardır Türkiye Müslümanlarının hasretle ibadete açılmasını beklediği Ayasofya 2020 yılında mahkeme kararı ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ibadete açılmış ve Müslüman Milletimizin Hasreti dindirilmişti.

Milletimiz için bayram olarak değerlendirilen Ayasofya'nın ibadete açılması olayını, Sözcü gazetesinin felaket olay olarak değerlendirmesi bu gazetenin, bu toprakların ve ülkenin insanı ve ruh dünyası ile asla ilgisinin kalmadığını yabancı ve düşman bir camianın yayın organı haline geldiğini ortaya koyuyor.

Kayseri Gönüllü Kuruluşlar Derneği olarak;

 İlgili gazeteye, Millete karşı nefret uyandıran manşeti ve yaklaşımı için şiddetle kınıyor, ekmeğini yiyip, suyunu içtiği ülkemize ve insanımıza saygılı olmaya davet ediyoruz.

FİKRİ SAĞLAR, ÇAĞLAR ÖTESİNDE KALMIŞ

Kültür eski bakanlarından CHP partisi eski milletvekillerinden Fikri Sağlar katıldığı bir televizyon programında, daha önce işgal ettiği bakanlık makamına hiç yakışmayan sözlerle vatandaşlar arasında ayrımcılığa sebep oldu.

Sağlar konuşmasında, başörtülü bir bayan, hâkim olarak beni yargılasa onun Adaletine Güvenemem, başörtüsünü siyasi simge olarak takıyorlar diyerek, başörtülü Müslüman bayanları Adalet sağlayamayan güvenilmez kişiler olarak itham etti.

Fikri Sağlar çağ dışı kalmış, anayasada belirtilen kanun önünde vatandaşların eşitliği ve Kur’an-ı Kerim'de belirtilen başörtüsünün Müslüman hanımlar için farz olduğu hükümlerini, bilmeyecek kadar cahil ya da tek parti döneminden kalma, kendisi gibi düşünmeyen ve inanmayanları Yok sayan, yani çağ dışı bir anlayışı temsil ediyor

Anayasadaki kanun önünde eşitlik ve toplumun inancındaki başörtüsünün Müslüman kadının izzeti olduğu, adaleti de inanan Müslümanların en iyi tatbik edeceği algısından bir haber olan, Fikri Sağlar sözleri ile hukuken ve fiilen suç işlemiştir.

Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Derneği olarak;

Sözleri ile çağ dışı hezeyanlar ile Müslüman Türkiye hanımlarını adaletsiz ve güvenilmez olarak gören Fikri Sağlar’ı şiddetle kınıyor, Kanunlara ve toplum vicdanına saygılı olmaya davet ediyoruz.

Ahmet TAŞ
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkanı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER