Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği’nden, Diyarbakır Anneleri ve Mavi Marmara saldırısına dair basın açıklaması

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği, Diyarbakır Annelerinin evlat nöbetinin 1000. Günü ve Mavi Marmara saldırısının 12. Yıl dönününe dair bir basın açıklamasında bulundu.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği’nden, Diyarbakır Anneleri ve Mavi Marmara saldırısına dair basın açıklaması

EVLATLARIMIZI TERÖRE ELEMAN YAPMAYIZ

 40 yıla yakın bir zamandır PKK silahlı terör örgütü Ülkemizin ve insanımızın başına bela olarak canımızı acıtmaya, Analar Ağlatmaya devam ediyor.

Evlatları PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılan, kaybettikleri evlatlarına kavuşmak için, çocuklarını dağa götüren ailelerin HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi (Silahsız saldırısız) 1.000 günü geride bıraktı.

Hacire annenin oğlu Mehmet'i PKK'dan almak için başlattığı ve aldığı, Diyarbakır Anneleri olarak anılan annelerin eylemine 4 yıla yakın bir zaman geride kaldı. Yaz kış, soğuk sıcak demeden devam eden Diyarbakır'ın dışına taşıp Hakkari, Van, Şırnak, Muş, İzmir gibi Türkiye içine, Almanya gibi ülke dışına taşan eylemlerde bugüne kadar 35 gencimiz ikna edilerek pkk'dan kurtarılıp ailelerine kavuştu.

 Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak; defalarca Kayseri meydanında oturma eylemi yaparak destek verdiğimiz, defalarca da Diyarbakır'a ziyaret ederek destek verdiğimiz, Diyarbakır annelerinin eyleminin 1000. gününde Selam ve Saygıyla anıyor eylemlerini destekliyoruz ve Diyoruz ki! haklı eylemlerinde annelerin annelerin yanındayız, Annelerin Teröre eleman yapacak bir tek evladı bile yoktur olamaz. Diyarbakır annelerine 1.000  günde Selam ve hürmetlerimizi gönderiyoruz.

KATLİAMIN HESABI SORULSUN

1917'den beri Filistin’de Müslümanları katleden, kurulduğu 1948'den beride katliam  Sürgün ve diğer zulümlerle anılıp, insanlara zulüm etmedesicili oldukça kabarık olan İsrail'in Mavi Marmara saldırı ve katliamının üzerinden 12 yıl geçti.

Abluka ve işgal altındaki Gazze halkına İnsani Yardım götüren Mavi Marmara Yolcuları tamamen silahsızdı. Üzerlerinde çakı bile olmayan farklı dil, din ve ülke vatandaşlarından 600'den fazla yolcusu olan Mavi Marmara'nın amacı esir Gazze halkına insanını yardım götürmekti.

30 Mayıs 2010 gecesi uluslararası sularda tamamen savunmasız, insanlık sevdalısı Mavi Marmara yolcularına, İsrailli katillerin havadan ve denizden yaptığı kanlı saldırıda, 9 Türkiye vatandaşı saldırı sırasında o anda yaralanan Bir Türk vatandaşı da daha sonra şehit olmuş, onlarcası da yaralanmıştır.

 Kayseri Gönülü Kültür Kuruluşları olarak;

Başta Hemşehrimiz evladımız Furkan DOĞAN olmak üzere, Mavi Marmara Şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, rahmet diliyoruz. Yaralanmış gazilere bir daha Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Katliamın sanığı İsrail'i şiddetle kınıyoruz. İsrail'in yaptığı insanlık suçunun cezasız kalmaması katliamın hesabının sorulması için, Uluslararası Adalet divanını, şehitlerin vatandaşı olduğu Türkiye hükümetini katliamın hesabının sorulması için İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.

 

Ahmet TAŞ

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER