Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI DERNEĞİ: SEBEPLER BULUNSUN SUÇLULAR HESAP VERSİN

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği adına başkan Ahmet Taş, orman yangınlarını tetikleyen sebepler ile konuyu ihmal eden ilgililere yönelik alınması gereken tedbirlerle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

KAYSERİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR KURULUŞLARI DERNEĞİ: SEBEPLER BULUNSUN SUÇLULAR HESAP VERSİN

Temmuz ayının son günlerinde başlayan orman yangınları, Çok şükür ki pek azı dışında söndürüldü ya da kontrol altına alındı.

Özellikle Ege ve Akdeniz gibi sıcak bölgelerimizde meydana gelen Yangınlarda ondan fazla insanımız hayatını kaybetti.  Onlarca Köy, Tatil Beldesi, otel, kamp yeri zarar gördü, yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvan telef oldu, Tarım arazisi ve ürünleri ile binlerce hektar orman zarar gördü.

Yangınların söndürülmesinden Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü sorumlu iken, farklı bölgelerdeki Belediyelerimizin, Organize Sanayi Bölge ve Şeker fabrikalarımızın AFAD ve sivil yardım kuruluşları ile gönüllü insanlarımızın ve Silahlı kuvvetlerin Deniz, Hava ve Kara unsurlarının yangınların söndürülmesinde ki gayret ve yardımlarını asla unutamayız.Hepsine gayretleri için teşekkür ederiz.

 Kayseri gönüllü kültür kuruluşları Derneği olarak; orman yangınlarına müdahalede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve görevlilerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza şifalar, zarar görenlere geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz.Ciğer Paremiz ormanlarda oluşan yangınların sebep ve sonuçlarının ilgili devlet birimleri tarafından titizlikle incelenip araştırılması, ihmal ve ihanet dahil suçu olan şahıs ve kurumların ortaya çıkarılması, suçu olanların adalete teslim edilip hesabının sorulması için, İçişleri Bakanlığı, Emniyet ve diğer istihbarat birimlerini göreve davet ederiz. Yaraların sarılması için düzenlenecek her türlü kampanyanın destekçisi olduğumuzu kamuoyuna ilan ederiz.

 

Ahmet Taş

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Bşk.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER