Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kayıp çocuklar ticaret sitesinden çıktı!

Anne ve babalar, aman dikkat! Küresel çocuk tacirlerinin, kaçırdıkları çocukları şeytanın bile aklına gelmeyecek bir şekilde sattığı ortaya çıktı.

Kayıp çocuklar ticaret sitesinden çıktı!

ABD’deki bir e-ticaret firmasının başını çektiği şebekenin kolları ülkemize kadar uzanıyor.

ABD’de mobilya ve ev eşyaları satan e-ticaret şirketi Wayfair’in şifreli bir yolla, kaçırılan çocukların internet üzerinden ticaretini yaptığı ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’ni sarsan skandal Türkiye’ye de sıçradı. Suçlamaların hedefinde olan Trendyol’dan skandala ilişkin açıklama geldi.

ÜRÜNLERE KAYIP ÇOCUKLARIN İSİMLERİ VERİLMİŞ

Sosyal medyaya düşmesiyle birlikte bomba etkisi oluşturan ve kan donduran detaylarıyla duyanları şok eden Wayfair skandalında zavallı çocukların örtülü bir sistemle satışa sunulduğu tespit edildi. Mobilya ve ev eşyaları satan e-ticaret şirketi Wayfair’in sitesinde yer alan bazı ürünlerin astronomik fiyatlara satışa sunulması ve ürünlerin adlarının kayıp çocuklarının adıyla aynı olması, skandalı gün yüzüne çıkardı.Advertisement

Reddit adlı uluslararası imleme sitesinde PrincessPeach1987 adlı bir kullanıcının dikkati, Wayfair’in öncülüğünü yaptığı çocuk ticareti skandalını ortaya çıkardı. PrincessPeach1987 adlı kullanıcı, online alışveriş sitesi olan Wayfair’de fahiş fiyatlara satılan ve garip isimlere sahip ürünlerin çocuk kaçakçılığı için bir paravan olarak kullanılıp kullanılmadığını sordu. Şüphe uyandıran satışlarda birçok ayrıntı vardı. Kullanıcının bahsettiği fahiş fiyatlı ürünlere NeriahYaritzaAlyvia ve Samiyah gibi kayıp çocukların isimleri verilmişti ve satış fiyatları ise 12 bin dolardan başlıyordu.

PARÇALAR BİRLEŞİNCE SKANDAL ORTAYA ÇIKTI

Ürünlerin astronomik fiyatlara sahip olması şüphe uyandırıyordu. Ayrıca ürünlere verilen NeriahYaritzaAlyvia ve Samiyah gibi isimler Rusya kaynaklı internet tarayıcısı Yandex’in veri tabanında kayıtlı olan kayıp çocuklara işaret ediyordu. Parçalar bir araya getirildiğinde yaşanan olayın tam anlamıyla çocuk istismarı ve insan kaçakçılığı olduğu görülüyordu.

Skandalı deşifre eden internet kullanıcılarının ihbarı üzerine Amerikan polisi soruşturma başlattı.

Sosyal medyaya düşmesiyle birlikte bomba etkisi oluşturan ve kan donduran detaylarıyla duyanları şok eden Wayfair skandalında zavallı çocukların örtülü bir sistemle satışa sunulduğu tespit edildi. Mobilya ve ev eşyaları satan e-ticaret şirketi Wayfair’in sitesinde yer alan bazı ürünlerin astronomik fiyatlara satışa sunulması ve ürünlerin adlarının kayıp çocuklarının adıyla aynı olması, skandalı gün yüzüne çıkardı. Wayfair’in ardından Türkiye’de de Trendyol adlı e-ticaret sitesi üzerinden benzer bir çocuk ticareti skandalının yapıldığı iddia edildi. Trendyol’dan yapılan açıklamada, çocuk ticaretiyle suçlanan firmanın Trendyol sisteminden kaldırıldığı duyuruldu.

TÜRKİYE’YE DE SIÇRADI

ABD’deki çocuk ticareti skandalının patlak vermesi sonrası e-ticaret sitesi Trendyol’dan fahiş fiyatlara satılan çocuk kıyafetleriyle ilgili açıklama geldi. Kullanıcıların tepkileri üzerine sayfaları yayından kaldıran Trendyol, açıklamasında ürün fiyatlarının satıcılar tarafından belirlendiğini ifade etti. Türkiye’de çok bilinen alışveriş sitelerinden biri olan Trendyol’da da bazı çocuk kıyafetlerinin fahiş fiyatlara satılması, olayın arkasında ABD’de patlak veren Wayfair benzeri çocuk skandalı olduğu iddialarını gündeme getirdi. Konunun yankıları sürerken Trendyol’dan sosyal medyadaki eleştirilere yanıt geldi. Trendyol, “Ürün fiyatları satıcılar tarafından belirlenmekte. Ancak bu ürüne gelen geri bildirimler nedeniyle ürünler yayından kaldırılmıştır” ifadelerine yer verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER