Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kaybolan Filistinliler

Altan Tan Yazdı;

Kaybolan Filistinliler

Türkiye’de yaşayan Filistinliler  ile ilgili ilginç olaylar yaşanıyor.

Son bir ay içerisinde esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Filistinlilerin sayısı önceki gün iki kişinin daha kaybolmasıyla 9’a çıktı.

Filistin Büyükelçiliği, kaybolanlardan Muhammed Salhab’ın  Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olduğunu, Alaeddin Abdul Latif, Muhammed Hamada, Abdul Rahman Abu Nawah, Nahed Saber Al Kafarna, Ahmed Al-Qishawi ile Fatima Getawi’nin ise İstanbul’da yaşadığını ve ailelerinin kendilerine bir türlü ulaşamadıklarını açıkladı.

Selçuk Üniversitesi son sınıf  öğrencisi Muhammed Salhab’ın arkadaşları, Salhab’ın, cuma namazına giderken yanına yaklaşan siyah bir minibüse bir grup tarafından zorla bindirilip kaçırıldığını gördüklerini söylüyorlar.

Gün ortasında herkesin gözü önünde bir kişiyi minibüse zorla bindirerek kaçırmak büyük bir gözü karalılık.

Resmen eşkıyanın düze inmesi demek.

Filistin makamları kayıplarla ilgili MOSSAD şüphesi üzerinde duruyorlar.

İşin en ilginç yanı Filistinlilere yönelik gerçekleşen bu kaçırma olaylarının basında da fazla yer almaması.

Anlı şanlı habercilerimiz! bu esrarengiz olaylara magazin programları kadar bile yer vermiyorlar.

Her nedense başta İç İşleri Bakanlığı olmak üzere devlet yetkililerinin de ciddi bir açıklamaları yok.

Ne yazık ki Yunus Emre’nin;

‘Bir garip ölmüş diyeler

Üç günden sonra duyalar

Soğuk su ile yuyalar

Şöyle garip bencileyin’ dediği gibi Filistinliler  bugün garip ve sahipsizliklerinin perişanlığını yaşıyorlar. Kaybolan ve kaçırılan insanların Filistinli olmaları ister istemez olayın siyasi boyutunu gündeme getiriyor. Bundan önce de çok sayıda Çeçen, Azeri ve Özbek muhalifin Türkiye’de uğradıkları suikastlar sonucu öldürülmeleri, yine bir çoğunun esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmaları olayın vahametini daha da arttırıyor. Türkiye’nin yabancı istihbarat örgütlerinin cirit attığı ve güvenli bir ülke olmadığı algısı canlarını ve mallarını Türkiye Cumhuriyeti’ne emanet ederek Türkiye’ye sığınanları çok zor durumda bırakıyor. Bunun yanı sıra Türkiye’nin imajını da büyük zarar veriyor. Olayların asıl nedenlerinin ne olduğunu işin içinde siyasi bir operasyon olup olmadığını bugün için bilmiyoruz. İşin aslını her ne olursa olsun ortaya çıkarmak öncelikle  devlet yetkililerinin görevi. Akıbetleri meçhul insanların bulunması için ne gerekiyorsa bir an önce yapılmalı ve sorumlular ortaya çıkarılarak cezalandırılmalı. Bunun haricinde her tavır, umursamayarak savsaklama ve Filistinlileri sahipsiz bırakmaktır.

 

Kaynak: Farklı Bakış



Anahtar Kelimeler: Kaybolan Filistinliler

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz