Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KAYAPA SÖYLEŞİLERİNİN KONUKLARI SÜLEYMAN CERAN VE MUSTAFA UÇURUM

Şakir Kurtulmuş ve Adem Turan ikilisinin birlikte yapacakları sunumla gerçekleşecek söyleşide Süleyman Ceran ve Mustafa Uçurum yeni yayınlanan kitaplar etrafında konuşacak, şiir ve yazı serüvenleri üzerinde düşüncelerini paylaşacak.

KAYAPA SÖYLEŞİLERİNİN KONUKLARI  SÜLEYMAN CERAN VE MUSTAFA UÇURUM

Kayapa kültür edebiyat söyleşileri  bu hafta  iki konuğu birden ağırlıyor. Süleyman Ceran ve Mustafa Uçurum. Sezonun son programı Ceran ve Uçurum´un konuk olacağı son etkinlik olacak.  

Süleyman Ceran, 3 kitap birden yayınlayarak dikkat çekti. Haksöz dergisi ve internet sitesinde yazıları yayınlanan Ceran´ın kitapları şunlar:Uzak Ülke, Seyir Günlüğü ve Kamigazze.  Uzak Ülke, Bosna´dan Anadoluya, Suriye´den Afganistan´a, Nijerya´dab Haiti´ye kadar pek çok coğrafyaya dair yazıların yer aldığı bir kitap. Seyir Günlüğü sinema yazılarının yer aldığı bir kitap. Sinema üzerine yapılan çalışmaların yeterli olmadığı günümüzde  Ceran, yerli ve yabancı sinema üzerindeki çalışmaları ile öne çıktı.  Bu alandaki boşluğu gidermek açısından önemli bir çaba olarak değerlendirildi  Seyir Günlüğü.  Kamigazze kitabı ise tamamı Filistin hakkında yazılmış yazılardan oluşuyor.Gazze´den Batı Şeria´ya kadar tüm şehirler yer alıyor. Filistin´deki direniş hattı tüm ayrıntıları ile anlatılıyor.

Aynı zamanda  eğitimci olarak bir lisede görev yapan Süleyman Ceran, hassasiyetlerimizi gözetmek ve duyarlılıklarımızı artırmak noktasında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Kayapa söyleşilerinin ikinci konuğu Mustafa Uçurum´un  TYB deneme ödülü alan kitabı ?Şairin Aynası´ önemli bir edebi kaynak olarak dikkat çekti. Geçmişten günümüze şiir ve şairin izini sürerek  şiirin kaynağı ve izlediği yolu  inceleyen Uçurum, şiiri şairin aynası olarak görüyor, şiirdeki kelimelerin şairin dünyasındaki ipuçlarını verdiğine inanıyor. 

Şakir Kurtulmuş ve Adem Turan ikilisinin birlikte yapacakları sunumla gerçekleşecek  söyleşide Süleyman Ceran ve Mustafa Uçurum  yeni yayınlanan kitaplar etrafında  konuşacak, şiir ve yazı serüvenleri üzerinde  düşüncelerini paylaşacak.

Kayapa kültür sanat kafede gerçekleşen daha önce Uğur Canpolat, Abdüssamed Altuntaş , Sadık Yalsızuçanlar, Selma Medeni ,  Nilüfer Z. Aktaş, Sinan Özyurt, Ayşe Şener , Şakir Diclehan, Selvigül Şahin , Tunay Özer, Şule Köklü , ve İshak Aslan´ın  katıldığı  söyleşiler her hafta cumartesi günleri saat 17-18 arasında yapılıyor.

Süleyman  Ceran  ve Mustafa Uçurum´un  konuk olacağı söyleşi  27.nisan. Cumartesi günü Kayapa´nın Üsküdar´daki yerinde gerçekleşecek.

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER