Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Katar´dan İsrail´e Kudüs kınaması

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa´ya yaptığı baskınlara ilişkin "İsrail´in işgali altındaki Kudüs´teki bölgede gerilimi artırıcı ihlallerini kınıyoruz" açıklamasında bulundu. Al Sani, uluslararası topluma da "Mescid-i Aksa´

Katar´dan İsrail´e Kudüs kınaması

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İsrail´in Kudüs´teki ihlallerini kınadı.

Twitter hesabından açıklama yapan Al Sani, "İsrail´in işgali altındaki Kudüs´teki bölgede gerilimi artırıcı ihlallerini kınıyoruz." ifadesini kullandı. Al Sani, uluslararası topluma, "Mescid-i Aksa´ya karşı hukuki olmayan ve günahkar eylemlerin sonlandırılması" çağrısında bulundu.

FANATİK YAHUDİLERDEN BASKIN

İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel ve beraberindeki 104 fanatik Yahudi, dün sabah saatlerinde İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemişti.

Fanatik Yahudiler, İsrail polisi eşliğinde zaman zaman sabah ve öğleden sonraki vakitlerde Mescid-i Aksa´nın avlusuna giriyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşanmasına neden oluyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa´da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.



Anahtar Kelimeler: Katar İsrail Kudüs kınaması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER