Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Katar Emiri'nin annesinin tarlası İmar planında turizm alanı oldu

Katar Emiri'nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergahı üzerinden aldığı tarla imar planında turizm + ticaret alanı olarak gösterildi.

Katar Emiri

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesi Şeyha Moza’nın İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı Baklalı bölgesinde satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm + ticaret alanı olurken bölgede arazi fiyatlarının en az 5 kat arması bekleniyor. 

Şeyha Moza 8 Kasım 2018'de 100 bin lira sermaye ile Triple M Gayrimenkul Turizm Ticaret Anonim Şirketi'ni kurmuştu. Şeyha Moza aralık 2019’da kurduğu şirketi üzerinden kanal İstanbul güzerganında 44 dönümlük bir tarla satın almıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kanal İstanbul güzergahı üzerinde yedi etaptan oluşan 1/5000'lik Nazım ve 1/1000 Uygulama İmar Planı hazırlama süreci içerisindeyken projenin ilk üç etabından oluşan ve Arnavutköy ile Başakşehir ilçelerini kapsayan planlar itiraz süreci için askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan planlarda Katar Emiri’nin annesinin 44 dönümlük arazisi , turizm + ticaret alanı olarak gösterilmesi dikkatlerden kaçmadı.

ARAZİNİN DEĞERİ 5 KAT ARTACAK!

Turizm + ticaret alanı olarak olarak belirlenen 44 dönüm arazide emsale dahil 22 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Yüksekliği en çok zemin + iki kat ile sınırlandırılan arazinin tamamında turistik yapılar inşa edilirse, iki bodrum katı iskan edilebilecek. Toplam emsal inşaat alanının en çok yüzde 30’u ticaret alanı olarak ayrılabilecek.

Arazinin şu anki değerinin 20-25 milyon lira civarında olduğunu kaydeden uzmanlar, yeni imar planlarının yürürlüğe girmesinin ardından arazinin değerinin minimum 5 kat artabileceğine, bölgenin gelişimine göre bu miktarının daha da yükselebileceğini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER