Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani Ankara ve Moskova'nın ardından Kabil'de

Peşpeşe Türkiye ve Rusya'yı ziyaret eden Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani'nin, dün Taliban yönetimindeki Kabil'e gittiği açıklandı.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani Ankara ve Moskova

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrası tahliye operasyonları için Taliban'ın 'izin verdiği' ülke olan Katar'dan Kabil'e resmi bir ziyaret düzenleniyor. Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani'nin, Afganistan'ın başkentine gittiği belirtildi.

Katar merkezli El Cezire televizyonuna göre El Sani, Taliban'ın başbakan olarak atadığı Molla Muhammed Hasan Akhund ile biraraya geldi.

Katar, Taliban üzerinde en çok nüfuz sahibi olan ülkelerden biri olarak görülüyor. Doha yönetimi, Taliban'ın Kabil'i ele geçirdiği 15 Ağustos'u izleyen günlerdeki tahliye operasyonlarında kilit bir rol oynamıştı. Çok sayıda Batılı ülke vatandaşı Doha üzerinden tahliye edilirken, Taliban da geçtiğimiz hafta Katar Havayolları'nın tahliye uçuşu yapmasına izin vermişti.

El Sani'nin Kabil ziyaretinin, Taliban'ın yeni hükümeti açıklamasından ve başkanlık sarayında bayrağını dalgalandırmaya başlamasından hemen sonra gelmesi dikkat çekti.

Katarlı bakan cuma günü Türkiye'yi ziyaret etmiş; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'kardeşim' diye nitelediği Al Sani'yle 'Afganistan'daki gelişmeleri ve ikili ilişkileri' görüştüklerini açıklamıştı. Al Sani dün de Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Larov ile biraraya gelmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER