Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Katar krizinde önemli gelişme!

2017 yılında Suudi Arabistan öncülüğündeki bazı Arap ülkelerinin Katar´a karşı uygulamaya koyduğu tecrit ve ambargoda yumuşuma sinyalleri baş gösterdi.

Katar krizinde önemli gelişme!

Suudi Arabistan, 2017 krizinden sonra ilk defa Katar´da düzenlenen, ´16. Asya İşbirliği Diyaloğu´ toplantısına bir heyet gönderdi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve bazı Körfez ülkelerinin Haziran 2017´de Katar´a karşı başlattığı ambargo ve tecrit politikası politikasında yumuşama belirtileri başladı. 

Suudi Arabistan ve Bahreyn heyeti, 2017 krizinden sonra ilk defa Katar´ın başkenti Doha´da düzenlenen 16. Asya İşbirliği Diyaloğu (ACD) toplantısına katıldı. Körfez ülkeleri arasında toplantıya katılmayan tek ülke ise BAE oldu.

Salı günü başlayan ve Perşembe günü sona eren toplantılarda Suudi Arabistan´ı Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Örgütler Direktörü Muhannad Saleh Abu Al-Khair, Bahreyn´i ise Dışişleri Bakanlığı Afro-Asya İşleri Direktörü Mona Abbas Radhi´yi temsil etti. 

Katar´la Suudi Arabistan arasındaki gelişmeler, geçen ay Katar Savunma Bakanlığına bağlı askeri bir birliğin, "El-Cezire Kalkanı 10" isimli ortak askeri tatbikata katılmak üzere Suudi Arabistan´a gitmesiyle başlamıştı.

Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 12 Şubat´tan itibaren Katar ile arasındaki 

deniz nakliyatı ambargosunu hafiflettiği bildirilmişti.



Anahtar Kelimeler: Katar krizinde önemli gelişme

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER