Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kaşıkçı cinayetinde Başkonsolos Uteybi ve infaz timinden 6 kişi de yargılanmıyor

Birleşmiş Milletler´in Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı rapor, Suudi Arabistan´da görülen davada, cinayetin ele başı Kahtani ve infaz timindeki çok sayıda kişinin yargılanmadığını kesinleştirdi.

Kaşıkçı cinayetinde Başkonsolos Uteybi ve infaz timinden 6 kişi de yargılanmıyor

Suudi Arabistan Başsavcılığı daha önce kamuoyuna, cinayetle ilişkisi bulunan 11 sanığın 3 Ocak 2019´da Riyad´da ilk kez hakim karşısına çıktığını açıklamış, isimlerini ise paylaşmamıştı.

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard´ın önceki gün yayımlanan Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı raporda ise duruşmalara katılan kaynaklardan aldığı bilgileri derleyerek sanıkların isimlerini paylaştı. Buna göre, Riyad´daki davada yargılanan 11 sanığın isimleri şöyle:

"Fahd Şebib A. el-Belevi, Türki Müşerref el-Şehri, Velid Abdullah M. el-Şehri, Mahir Abdülaziz M. Mutreb, Salah Muhammed Abduh el-Tubeyki, Mensur Osman M. Aba Hüseyin, Muhammed Saad H. el-Zahrani, Mustafa Muhammed el-Medeni, Seyf Saad K. el-Kahtani, Ahmed Muhammed Asiri ve Muflih Shaya el-Muslih."

Bu kişilerden Başkonsolosluk çalışanı olduğu iddia edilen Muflih Shaya el-Muslih ve eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri dışındakiler, Kaşıkçı´yı öldürmek için İstanbul´a gelen 15 kişilik infaz timinde yer alan kişilerden oluşuyor.

Cinayetin ele başı Kahtani listede yok

Ancak Suudi Arabistan´da yargılanan 11 kişi arasında Kaşıkçı cinayetinde başlıca şüpheli olarak adı geçen Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman´ın eski danışmanı Suud el-Kahtani´nin bulunmaması dikkati çekiyor.

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER