Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karar yazarlarına tehdide siyasetten tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Karar yazarlarını hedef alan mesajlarına siyaset dünyasından tepki geldi

Karar yazarlarına tehdide siyasetten tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi’nin İstanbul İl Başkanlığı’na giderek Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na geçmiş olsun ziyareti yaptı. Ziyaret sırasında düzenlenen basın toplantısında iki lider saldırılar ve gazetecilere tehdit hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu “Tweet atmak terör suçu, sopayla adam dövmek adi suç. Ankara’daki saldırıya polisin hangi birimi bakmalıydı? Organize suçlar. Kim bakıyor, adi suçlar. 70’lerdeki o kaotik ortamın bir benzerini Türkiye yaşamamalı. İktidardan gitmemek için her şeyi yaparlar” dedi.

Bahçeli’nin Karar yazarlarına yönelik tehdidine siyasi parti liderlerinden gün boyu tepkiler geldi. 

Ahmet Davutoğlu: Bahçeli’nin bu konuda taraf olmayan gazetecileri hedef göstermesinden derin bir üzüntü duydum. Gazetecilerle ne alıp veremediğiniz var. Şurada zaten hakkı hukuku yazan bir avuç gazeteci kaldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Daha geçen hafta iki gazetecinin saldırıya uğramasının ardından iktidar ortağı yine üç gazeteciye yakışıksız ifadelerle saldırmıştır. Siyasetçinin görevi öfkeyi teşvik etmek değildir. Tehditlerinizle basını susturamazsınız.”

HDP Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel: 

“Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada gazeteciler Yıldıray Oğur, Elif Çakır ve Taha Akyol’u açıkça tehdit etmiş ve hedef göstermiştir. Faşizm, tarihi boyunca hakikati karartmak için bütün söylemini yalan ve çarpıtma üzerine kurmuştur. Bu zihniyetin öncelikle aydınları ve basın özgürlüğünü hedef alması tesadüf değildir. Basın özgürlüğünü tehdit eden bu utanç verici açıklamaları kabul etmiyor ve açıklamanın sahibini en sert biçimde kınıyoruz.”

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: 

“Gazetecileri açıkça hedef gösteren ve suç işleyen MHP Genel Başkanı’nı şiddetle kınıyorum. Basın özgürlüğüne ve demokrasimize yönelik bu saldırıya karşı tüm demokratların tutum alması zorunludur. Ak Parti de şiddete mesafe koymayan ortağı ile ilişkisini sonlandırması gerekir. Tehdit edilen gazeteci arkadaşlarımız Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol yalnız değiller. Kendilerine acilen koruma tahsis edilmesi gerekir. Devamlı anayasal haklara saldıran ve şiddete mesafe koymayan parti yöneticilerinin suçları artık yargının gündemine girmesi gerekir.”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu:

“El yükseltmiş!!! Bu ülkeyi tehditlere, köşeye sıkıştırmalara boyun eğdirmeyeceğiz. Bu ne ya?  Düşüncelerini ifade edene bu yapılırsa, yapılacaksa hangi birimizin can güvenliğinden, düşünce özgürlüğünden bahsedilebilir? Tehdit, hakaret, iftira… Bu ülkede hepimiz insanca yaşamalı.” 

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay:

“Politikacı ve gazetecilerin saldırıya uğradığı günlerde, iktidar ortağı bir parti başkanının bu saldırıyı şiddetle kınayıp, faillerin cezalandırılmasını istemek yerine, hem de isim vererek gazetecileri suçlaması asla kabul edilemez.“

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER