Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karanlık Prens Dahlan BAE uçağıyla Sudan´da görüldü

Sudan´da ekmek zamlarını protesto ile başlayıp 30 yıldır iktidarda olan Beşir´i devirmeye varan protesto gösterileri, BAE ve Suudi Arabistan´dan destek aldığını itiraf eden Askeri Konsey´e karşı da devam ediyor. Karanlık Prens olarak anılan Dahlan´ın, ask

Karanlık Prens Dahlan BAE uçağıyla Sudan´da görüldü

Ortadoğu´nun Karanlık Prens´i olarak anılan Muhammed Dahlan´ın, Sudan´a gittiği öğrenildi. Al-Quds ve Al-Arabi sitelerinin belirttiğine göre Dahlan, Sudan´ın başkenti Hartum´a Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) uçağı ile gitti.

Yeni Şafak´tan M. Şakir Saraç´ın haberine göre Dahlan´ın yanında bir BAE´li bakanın da olduğu belirtildi. Dahlan ile beraber giden BAE´li bakanın adı ise bilinmiyor. Kaynaklar, Dahlan´ın askeri geçiş konseyi ile toplantı yaptığını ve ülkedeki siyasi grupların liderleriyle de görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı.

Sudan´da 30 yıllık Ömer el-Beşir iktidarının devrildiği darbenin ardından yönetimi ele geçiren Sudan Askeri Konseyi Sözcüsü Şemseddin Kebbaşi yaptığı açıklamada BAE ve Suudi Arabistan´dan destek aldıklarını itiraf etmişti.

Kebbaşi, eylemlere müdahale ve göstericilere ait barikatların kaldırılması girişimlerinin, ordu tarafından değil üçüncü bir güç tarafından yapıldığını ifade ederek, Suudi Arabistan ve BAE´den destek alındığını belirtti, ancak konuya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Sudan´lı eylemciler Ömer El-Beşir´in devrilmesinin ardından BAE´nin ülkede artan etkisinden endişe duyuyorlar. Sudan´da 19 Aralık´ta ekonomik kriz sebebiyle başlayan gösterilerin, hızla başkent Hartum ve ülke genelinde rejim karşıtlığına dönüşmesinin ardından ordunun 11 Nisan´da yönetime el koyduğunu açıklamasıyla 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

Darbe ile yönetimin değişmesinin ardından Suudi Arabistan ve BAE, Sudan´a 3 milyar dolar değerinde yardım göndereceğini duyurmuştu. BAE Nisan ayının sonunda taahhüt ettiği gibi Sudan Merkez Bankası´na 250 milyon dolar aktardığını duyurmuştu.

Binlerce Sudanlı, yönetimin sivillere teslimi ve eski rejimin tüm sembol isimleri ve kurumlarının tasfiyesi talebiyle 6 Nisan´dan bu yana başkentte ordunun ana karargahı önünde gösterilerini sürdürüyor.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER