Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karamollaoğlu: Ortak adayla seçimi kazanırız

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, KARAR TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır ile "Gündem Özel'' programının konuğu oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Ortak adayla çıkarsak seçimi kazanırız" dedi.

Karamollaoğlu: Ortak adayla seçimi kazanırız

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 'Gündem Özel' programında Taha Akyol ve Elif Çakır'ın konuğu oldu. Altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, adayın seçim tarihi açıklandıktan sonra belirleneceğini söyledi. Karamollaoğlu, "Ortak adayla çıkarsak seçimlerde aday kim olursa olsun yüzde 90 kazanırız. Adayımız altı partinin temel prensiplerine uyacak bir aday olacak." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı iddialarına yönelik konuşan Karamollaoğlu, "Kılıçdaroğlu'nu kendi partisi içerisindekiler aday olarak görmek istiyor. Bu normal bir şey. Ama onun adaylığı konusundaki düşüncemi söyleyemem. Bizim gündemimizde cumhurbaşkanı adayı yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artık güçlü bir aday olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Erdoğan, halkın desteğini yitirdi. Erdoğan, güçlü bir aday değil." ifadelerini kullandı.

Parlamenter sisteme ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Ben ve altılı masadaki diğer arkadaşlarımda bu konuda aynı fikirdeyiz; en kısa sürede parlamenter sisteme geçmeliyiz." dedi.

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirmesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Merkez Bankası faizlerini, Merkez Bankası Başkanı indiriyormuş gibi yapılıyor ama Erdoğan indiriyor. Neye göre indiriyor bilmiyorum. Alternatif bir sistem kurmak yerine böyle bir yola girmek, faiz indirmek yanlıştır. Tayyip Bey ''Ben ekonomiyi biliyorum'' diyor ama pek de öyle olduğu kanaatinde değilim." şeklinde konuştu.

Suriye meselesine ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Suriye ile uzlaşmaları iyi bir adım. Asıl burada çözülmesi gereken Özgür Suriye Ordusu'nun ne olacağıdır. Şuan bütün dertleri Suriye sınırında 30 kilometrelik bir emniyet bandı oluşturmak. Bunun bize ne faydası var." ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER