Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karamollaoğlu: Ayasofya kararını siyasi şova dönüştürmek yakışık olmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasına ilişkin yaptığı ikinci açıklamada kritik açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu: Ayasofya kararını siyasi şova dönüştürmek yakışık olmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Danıştay 10. Dairesinin Ayassofya Camii kararının ilk dakikalarda yaptığı açıklamada, “…Danıştay kararını takdirle karşılıyorum. Bu, milletimizin uzun yıllardır var olan arzusu yönünde alınmış bir karardır…” ifadelerini kullanmıştı.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN AYASOFYA HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasına ilişkin yaptığı yeni yazılı açıklamada, “Batı âleminden gelecek tepkilere de takılıp kalmayalım. Herkes bilmelidir ki; bu konuyu lehte veya aleyhte siyasi malzeme yapmak, siyasi bir şova dönüştürmek Fatih Sultan Mehmet Han'ın mirasına ve fethin ruhuna yakışır bir davranış olmayacaktır.” dedi.

MÜCADELESİNİ VEREN BİZLER İÇİN SEVİNDİRİCİ ADIMDIR

Karamollaoğlu, açıklamasının tamamında şunları kaydetti:

“Ayasofya hakkında alınan karar, yıllarca bunun mücadelesini veren bizler ve milletimiz için sevindirici bir adımdır. Fakat böylesine önemli bir mâbet üzerinden yeni bir kutuplaşma havası oluşursa; bu, her şeyden önce Ayasofya'nın mânasına uygun olmayacaktır.

'KARARI SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRMEK FETHİN RUHUNA YAKIŞMAYACAKTIR'

Bu konuda Batı âleminden gelecek tepkilere de takılıp kalmayalım. Herkes bilmelidir ki; bu konuyu lehte veya aleyhte siyasi malzeme yapmak, siyasi bir şova dönüştürmek Fatih Sultan Mehmet Han'ın mirasına ve Feth'in ruhuna yakışır bir davranış olmayacaktır.

AYASOFYA ÜZERİNDEN KAMPLAŞMAYA MÜSAADE ETMEYELİM

Ayasofya'yı açalım, namazımızı edâ edelim; ardından hızlıca dönüp, Türkiye'nin çözülmesi gereken sorunlarını ele alalım. Bugün enerjimizi, adaletten ekonomiye, dış politikadan eğitime; var olan devasa problemlerin çözümüne harcayalım.

Bu problemlerin üstünü örtmek için, Ayasofya üzerinden oluşturulacak bir kamplaşma ortamının doğmasına da kesinlikle müsaade etmeyelim. İnanıyorum ki; Türkiye'nin problemlerini ancak birlik ve beraberlik havası içerisinde çözebiliriz.”

 

 

 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER