Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Karamollaoğlu: Suriye´de barış olmadan mülteciler gitmez gidemez!

Suriye´de yaşanan iç savaş büyük mülteci dramına neden olmaya devam ediyor. Mültecilerin yaşadığı sıkıntıların çözüm yolu ise Suriye´de bir an önce gerçekleştirilmesi gereken barıştan geçiyor.

Karamollaoğlu: Suriye´de barış olmadan mülteciler gitmez gidemez!

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye´de yaşayan milyonlarca Suriyeli mülteciler hakkında sosyal medya hesabı twitterdan dikkat çeken video yayınladı.

 

AKP´nin başlangıçtan itibaren yürüttüğü Suriye politikasını eleştiren Karamollaoğlu, "Biz iktiarın Suriye politikasını benimsemediğimizi, çok yanlış bir politika izlediklerini baştan beri duyurduk ancak Suriyeli mültecilere karşı yürütülen harekatın sırf iktidara karşı olduğu için yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Bir hata başka bir hata ile önlenmez. Ümit ederiz ki iktidar, yaptığı hatanın kendisi farkına varır ve kabullenir; çünkü hatasını kabullenmezse düzeltme şansı ve ihtimali olmaz" dedi.

 

Ayrıca Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı söylemleri de eleştiren Karamollaoğlu, "İnsanlarımız da ülkemizde yaşayan bütün kardeşlerimizi de ırkçı fikirlere dayanarak bir nefret duygusu oluşturma yolunda tavır belirlemelerini doğru bulmadığımızı açıkça söylemeyi bir görev sayıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Suriye´de barış sağlanmadan mültecilerin geri dönmesinin mümkün olmadığını belirten Karamollaoğlu, şu açıklamayı yaptı: "Ülkemizdeki iç savaştan kaçarak, hayati tehlikeden dolayı Türkiye´ye sığınan milyonlarca insana bizim kucak açmamız aslında dünyaya da örnek oldu, onu da hemen ifade edelim. Hiçbir ülke bizim yaklaşımımızı sergileyemedi, dünyada mazlum olan insanların Batılı ülkelere sığınma gayreti içine düştüklerinde binlerce mültecinin denizlerde boğulduğunu, ölüme terk edildiğini, sınırlarda çok mağdur şartlar altında bir yaşantı sürmelerine sebebiyet verildiğini hepimiz biliyoruz. Elbette Suriyeli mültecilerin durumunun halledilmesi icap eder. Bu kadar uzun bir süre Türkiye´nin buı kadar ağır bir yükü taşıması çok ama çok büyük külfet getirir üzerimize. Ancak bunun çözümü Türkiyemizde değil, bunları hemen dışlamakta değil; Suriye´de barışın tesisi için elimizden gelen bütün gayret göstermekte yatar. Suriye´de barış olmadan bu mülteciler bu mülteciler kendi memleketlerine dönmezler dönemezler."

 

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER