Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KARAMOLLAOĞLU: SADECE DOLAR DEĞİL HER ŞEY ALDI BAŞINI GİDİYOR

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı´nın genişletilmiş İl Divan Toplantısı, yoğun katılımla Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu divanda yaptığı konuşmada, ekonomik krize değinerek, ?Sad

KARAMOLLAOĞLU: SADECE DOLAR DEĞİL HER ŞEY ALDI BAŞINI GİDİYOR

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı seçim sonrası ilk divan toplantısını Üsküdar Bağlarbaşı Kongre Merkezi´nde gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun katılımıyla gerçekleşen divan toplantısında Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı´nda yenilenmeye gidildi ve Başkanlık Divanı değişti. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yerel seçimlerken ekonomik krize birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. 

Yerel seçimlere hazırlandıklarını belirten Karamollaoğlu, ?Hem belediye başkanlığı hem meclis üyeliği için çok ehil bir kadro kurmalıyız. İstanbul teşkilatımız tüm Türkiye´ye örnek olacak çalışmalara imza atacaktır? ifadelerini kullandı. 

Yoğun katılımla gerçekleşen divan toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam, KonyaMilletvekili Abdülkadir Karaduman, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Ergün Kaya, Yusuf Uzgur, Mustafa Kaya, Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Temsilcisi Sadrettin Karaduman, Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk, il başkan yardımcıları, il divan üyeleri ile birçok teşkilat mensubu katıldı. 

Coşkuyla karşılanan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu seçim sonrası yoğun istişare toplantıları yaptıklarını belirterek, ?Türkiye´nin dört bir yanında yapılan görüşmeler sonucunda meseleleri tekrar tekrar konuştuk. Yakında önemli kararlar alacağız. Erken seçime ihtimal vermiyorum fakat hangi oyunlar oynanıyor bilemiyorum. Muhalefet partilerinin de erken seçim hakkında konuşmalarından sonra hazırlıklarımızı hızlandırdık? dedi.

 

 

 

?GÖNLÜ BİZİMLE OLANLAR YAKINDA SANDIĞA DA YANSIYACAKTIR?

Karamollaoğlu, ?Allah´a hesap verecek olma korkusu olursa adaletsizlik yapamaz, yetim hakkı yiyemez, yalan söyleyemez, iftira atamaz. Şu an üzülerek söylüyorum bazı kesimlerde bu korku ortadan kalkmış durumda. Yalanın gerektiğinde söylenebileceğine inanıyorlar. Seçimden önce Anadolu´dan davetler üzerine konferanslar vermiştim. Bu konferanslarda ülkenin, dünyanın sorunlarını konuşup bunların çözümünü anlatmaya çalışmıştım. Bu konferanslarda insanlar hep bize, ?Bu zamana kadar neredeydiniz? Gönlümüz sizinle´ diyorlardı. Şimdi bazı yerlerde, ?Dedikleriniz gerçekten doğruymuş´ diyorlar. Gönlü bizimle olanlar yakında sandığa da yansıyacaktır? ifadelerini kullandı.

?ADALET OLMADAN HUZUR OLMAZ?

Konuşmasının devamında adalet vurgusuna devam eden Karamollaoğlu, ?Adalet olmadan huzur olmaz, barış olmaz. Cenab-ı Hakk´ın rızası kazanılamaz? dedi. Saadet Lideri, ?Adalet öyle bir mefhumdur ki; eğer bir devlet başkanı haksızlık yaptığı takdirde adaletin önünde diz çökmeye mecburdur. Biz bunu geçmişte yaşadık. Eğer bir liderin adalet önünde diz çökmesine engel oluyorsa burada bir sorun var demektir. Allah korkusu olmayan bir hâkim doğru karar veremez. Siz işi ehline vermek mecburiyetindesiniz. Siz istişare etmeden karar vermemelisiniz. Buna mecbursunuz. Ancak istişare sonucunda verilen karar isabetli olur. Siz yetim malına göz dikemezsiniz, yalana, iftiralara neden olamazsınız. Şuanda maalesef böyle bir ülkede yaşıyoruz. Onun için bizim vaatlerimiz kesin. Biz her şeyden önce işi ehline vermeyi, yetim hakkı yememeyi ve hakkı söylemeyi prensip ediniyoruz? diye devam etti.

 

?YATIRIMLARIN EKONOMİYE BİR KATKISI YOK?

İsrafın önlenmesi gerektiğini yineleyen Genel Başkan Karamollaoğlu, ?Sadece dolar değil. Patates, soğan her sebze-meyve aldı başını gidiyor. Aylardır sürekli söyledik. İsrafın önüne geçin. İsrafın önüne geçilmeden olmaz. Hâlâ israf ediyorlar. Bugün zor şatlar altında Kanal İstanbul´dan, devasa kültür merkezinden bahsediliyorsanız siz ekonomiyi düzeltemezsiniz. Biz kültür merkezlerine de, kanal projesine de karşı değiliz. Bu yatırımların ekonomiye bir katkısı yok? şeklinde konuştu. 

IRAK´TA YAŞANANLAR BUGÜN OLANLAR İÇİN HAZIRLIKTI

Karamollaoğlu, ?Bütün suçu Amerika´da buluyorlar. Evet doğru. Amerika bu bölgede yıllardır çalışmalarını sürdürüyor. Irak´ta yaşananlar bugün olanlar için hazırlıktı. Bugün biz Erbakan Hoca´nın yıllarca söylediği İslam Birliği´ni kurmak mecburiyetindeyiz, ortak ekonomik çalışmalar olması gerekiyor. Hükümetin Amerika´ya karşı, Siyonizm´e karşı gösterdiği tavrın daha tutarlı olması gerekiyor ve bu tavrı destekliyoruz. Bugün bütün kanallar Evanjelizm hakkında yayın yapıyorlar, rahip Brunson´nun bunların adamı olduğunu söylüyorlar. Biz bunları söylediğimiz zaman bizi komplo teorisi üretmekle itham ediyorlardı? dedi.

?EHİL BİR KADRO KURMALIYIZ?

Karamollaoğlu konuşmasının sonunda teşkilatına olan inancının tam olduğunu belirterek, ?Şimdi yerel seçimlere gidiyoruz. 1994 yılında büyük bir patlamayla İstanbul´da da Ankara´da da belediyeler kazandık. O günden bugüne çok şey değişti. Cumhurbaşkanımızın itirafıyla İstanbul´a ihanet edildi. Hem belediye başkanlığı hem meclis üyeliği için çok ehil bir kadro kurmalıyız. İstanbul teşkilatımız tüm Türkiye´ye örnek olacak çalışmalara imza atacaktır. Başkanlık Divanı´ndaki yeni arkadaşlarımız kısa sürede büyük işler yapacaktır, buna inancımız tam. Sizlere gayret ve çabalarınız için teşekkür ediyorum. Gönülleri bizlerle olanlara bir kez daha şunu söylüyorum: Sadece gönlünüzün bizimle olması yetmez oyunuzun da bizimle olması gerekir. Davamıza sadığız. Biz elhamdülillah Hakkı üstün tuttuğumuz için kurallarımız belli? diyerek son verdi.

 

?DERDİMİZ ADALET MÜCADELESİ, KARDEŞLİK MÜCADELESİDİR?

Programın selamlama konuşmasını gerçekleştiren Saadet İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, konuşmasına zorlu seçim sürecinde gayretle, azimle çalışma gösteren bütün teşkilat mensuplarına teşekkür ederek başladı. Abdullah Sevim, ?Her adım, her hamle imkânla kaimdir. Merhum liderimizin ifadesi ile de, ?İman varsa, imkân da vardır.´ Yeter ki yaptığımız, yapacak olduğumuz hamlelerimiz güçlü bir gayret ile buluşsun. Milli Görüş fikriyatının taşıyıcısı olmak zora talip olmak demektir. Zorluklar bizi yorabilir, ancak asla bizi davamızdan, inandığımız değerlerden geri döndüremez. Çünkü bizim derdimiz aslında dermanımızdır. Bizim derdimiz; hak mücadelesi, adalet mücadelesi, kardeşlik mücadelesidir. Bizim derdimiz İslam´ın âleme hâkim olmasının gayretidir? diye konuştu.

?EYLÜL´DE YEREL SEÇİM STARTINI VERECEĞİZ?

?İstanbul teşkilatı olarak yaptığımız değerlendirmeler sonucunda İstanbul teşkilatımızda bir yenilenme süreci başlattık. İlk olarak başkanlık divanımızı yeniledik. İnşallah önümüzdeki günlerde il yönetimimiz ve bazı ilçelerimizde de önemli adımlar atacağız? diyen Sevim, beraber çalıştığı teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Sevim, ?Dün olduğu gibi bugün de omuz omuza mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ayrıca yeni görev alan arkadaşlarıma da görevlerinde başarılar diliyorum. İnşallah Eylül ayı gibi yapacağımız görkemli bir tanıtım toplantısıyla İstanbul´umuzdaki bazı ilçelerimizin belediye başkan adaylarını tanıtacak ve bütün İstanbul sathında yerel seçim startını da vermiş olacağız. İnanıyorum ki yerel seçimlerde elde edeceğimiz büyük başarının da ilk adımını atmış olacağız? ifadelerini kullandı.

?İSTEDİKLERİ KADAR SESİMİZİ KISMAYA ÇALIŞSINLAR, KONUŞACAĞIZ?

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nazır Cihangir İslam ise, ?İstedikleri kadar sesimizi kısmaya çalışsınlar. Biz Meclis kürsüsünde konuşacağız. Meclis kürsüsünde konuşturmazlarsa sokaklarda, kahvelerde, pazarlarda konuşacağız? dedi.

TÜM EZİLEN VATANDAŞLARIMIZ VE İNSANLIK BİZİ BEKLEMEKTEDİR

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman toplantıda yaptığı konuşmasında, ?Bunca baskı ve engellemeye rağmen bu yolda yürüyen başta Genel Başkanımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm ezilen vatandaşlarımız ve dünya insanı bizi beklemektedir? diye konuştu.

YENİ BAŞKANLIK DİVANI

Yenilenmeyle birlikte Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlık Divanı şu isimlerden oluştu:

İl Başkanı: Dr. Abdullah Sevim

Teşkilat Başkanı: Av. Bülent Kaya

Planlama ve Koordinasyon Başkanı: Abdulhalim Meşe

Seçim İşleri Başkanı: Av. İbrahim Yıldız

Tanıtım Başkanı: Bilal Ay

STK ve Halkla İlişkiler: Muhammed Yanmaz

Eğitim Başkanı: Ümit Sançar

Mahalli İdareler Başkanı: Doc. Dr.  Sinan Hançer

Mali İşler ve Muhasebe Başkanı: M. Ali Özgür

Sosyal Konular Başkanı: Bilal Aydın

Ekonomik İşler Başkanı: Yasin Torun

Siyasi İşler Başkanı: Şaban Aydın

İl Sekreteri: İslam İnce

Kadın Kolları Sorumlusu: Selman Yücel

Gençlik Kolları Başkanı: Yasin Kalaycı

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER