Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Oldu bittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz"

Saadet Lideri Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında İslam İşbirliği Teşkilatı´ndan ABD ve İsrail için somut adımlar istedi?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında, ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma planının İslam coğrafyasını yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında, ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma planının İslam coğrafyasını yakından ilgilendirdiğini belirtti. Saadet Partisi´nin tepkisini ve tavrını Pazar günü STK´ların da desteğiyle ?Kudüs İslam´ındır´ mitingiyle ortaya koyduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, ?Bu milletimizin Kudüs hadisesi karşısındaki hassasiyeti açısından çok önemliydi. Biz bu mitingde Kudüs´ün oldubittiye getirilmesini kesinlikle kabul etmeyeceğimizi net bir şekilde bütün dünyaya ilan ettik ve başka vesilelerle de sürdüreceğiz? dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ABD´nin Kudüs kararı üzerine olağanüstü zirve için Türkiye´de toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı´ndan (İİT) artık laf değil, ciddi bir tavır ve yaptırım beklediklerinin altını çizen Karamollaoğlu, dilin her şeyi söylediğini ama önemli olanın icraat olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın İslam İşbirliği Teşkilatı´nı olağanüstü toplamasını takdir ettiklerini söyleyen Karamollaoğlu, ?İsrail bir terör devletidir? cümlesinin Erdoğan´ın ağzından çıkmasına da şaşırdıklarını ifade etti.

SAADET PARTİSİ´NİN KUDÜS HASSASİYETİNİ TÜM DÜNYAYA BİR KEZ DAHA İLAN ETTİK

ABD Başkanı Donald Trump´ın çılgın ve tutarsız biri olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma planının İslam coğrafyasını yakından ilgilendirdiğini belirtti. Saadet Partisi´nin tepkisini ve tavrını Pazar günü STK´ların da desteğiyle ?Kudüs İslam´ındır´ mitingiyle ortaya koyduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, ?Soğuk, yağmur ve olumsuz hava şartlarına rağmen yüz binlerce Kudüs sevdalısı meydanı doldurdu. Bu milletimizin Kudüs hadisesi karşısındaki hassasiyeti açısından çok önemliydi. Bu duygulara tercüman olmanın yanında iktidarlara örnek ve ders verme açısından da çok önemlidir. Biz bu mitingde Kudüs´ün oldubittiye getirilmesini kesinlikle kabul etmeyeceğimizi net bir şekilde bütün dünyaya ilan ettik ve başka vesilelerle de sürdüreceğiz? dedi.

KUDÜS, BİR İSLAM ŞEHRİDİR

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emanuel Nahson´un, ?Kudüs Yahudilerin 3 bin yıllık, İsrail´in de 70 yıllık başkentidir? sözlerini hatırlatan Karamollaoğlu, şunları söyledi: ?Şunu herkes bilmeli ki Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Müslümanlar yönünden makbul kabul edilen üçüncü şehirdir. Ziyaret için sebep vesilesidir Kudüs. Meşru bir sebep vesilesidir orayı ziyaret etmek, Mescid-i Aksa´yı ziyaret etmek. Onun için Kudüs bizim onurumuzdur, Kudüs bizim namusumuzdur. Kudüs bir İslam şehridir ve kimsenin tereddüdü olmasın, bir İslam şehri olmaya da devam edecektir. Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu bu kargaşaya bakarak ?Bunlar bunu engelleyemez´ zannetmesinler. İsrail´in ve ABD´nin planları da bir gün boşa çıkacaktır.?

İİT´DEN YAPTIRIM BEKLİYORUZ

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi´nden kınamadan ve bildiriden öte somut yaptırımlar beklediklerini kaydeden Karamollaoğlu, ?Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa, İslam İşbirliği Teşkilatı´nın bizatihi varlık sebebidir. 57 İslam ülkesini bir araya getiren bu oluşum 25 Eylül 1969 yılında Mescid-i Aksa´yı ve Kudüs´ü korumak üzere kurulmuştu. İşte bugün Mescid-i Aksa işgal altında. Kudüs işgal altındadır. Filistin işgal altındadır. Eğer İİT bu krizi yönetemezse, hamaset yerine akıllı ve kararlı bir siyaset gösteremezse, açık söylüyorum, varlık sebebi de sorgulanır hale gelecektir? diye konuştu.

TEPKİLER SÖYLEMLE SINIRLI KALMASIN

İslam ülkelerinin istikrarsızlıklarının İsrail´i cesaretlendirdiğini vurgulayan Karamollaoğlu şöyle devam etti: ?Yemen, Suriye, Irak, Afganistan... İslam ülkeleri birbiriyle uğraşırken despot ve zorba zihniyet adım adım hedefine yürüyor. Bir diğer önemli sebep ise İsrail ve ABD´ye yönelik tepkilerin sadece söylemle sınırlı kalmasıdır. Söylemler ne kadar güçlü olursa olsun, eyleme dönüşmediği sürece sonuç almak mümkün olmaz.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER