Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KARAKI: " AÇLIK GREVİNDEKİ ESİRLERİN HAYATI BM´NİN BOYNUNDA EMANETTİR"

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Başkanı İsa Karakı´, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon´a çağrıda bulunarak, Siyonist işgal rejimi zindanlarında açlık grevini sürdüren ve işgalcinin vurdumduymazlığı karşısında hayatları tehlikeye giren

KARAKI:

KARAKI: " AÇLIK GREVİNDEKİ ESİRLERİN HAYATI BM´NİN BOYNUNDA EMANETTİR"

 

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Başkanı İsa Karakı´, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon´a çağrıda bulunarak, Siyonist işgal rejimi zindanlarında açlık grevini sürdüren ve işgalcinin vurdumduymazlığı karşısında hayatları tehlikeye giren Filistinli esirleri kurtarmak için acilen devreye girmesini istedi.

Karakı´ yaptığı açıklamada, işgalcinin işkence etmek için hukuksuz bir şekilde zoraki yemek vermeye başlamasından endişe ettiklerini belirterek, böyle bir uygulamanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon´a mektup gönderen Karakı´, haksız yere idari cezalarla cezaevinde tutulmasını protesto etmek için başlattığı açlık grevinde 50 günü geride bırakan Hıdır Adnan´ın kritik bir aşamaya geldiğini, bozulan sağlığı nedeniyle Adnan´ın aniden ölebileceğini hatırlattı.

Ban Ki-moon´a mektup gönderen Filistinli yetkili Karakı´, Siyonist işgal rejimi zindanlarında açlık grevini sürdüren Filistinli esirlerin hayatının BM ile ona bağlı kurum ve kuruluşların sorumluluğunda olduğunu, esirleri korumak ve kurtarmak için acilen girişimler başlatılması ve işgal rejimini BM kararlarına saygılı davranmaya zorlamak gerektiğini ifade etti.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında, kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve hasta 6000 bin Filistinli esir insanlık dışı şartlarda yaşıyor.



Anahtar Kelimeler:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER