Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kanlı Ay.. Yirmibirinci yüz yılın en uzun ay tutulması

Dünya nadir görülen gökyüzü olaylarından birine tanıklık etti. Yirmi birinci yüzyılın en uzun Ay tutulması yaşandı

Kanlı Ay.. Yirmibirinci yüz yılın en uzun ay tutulması
28. 07. 2018 Cumartesi
 
Dünya nadir görülen gökyüzü olaylarından birine tanıklık etti. Yirmi birinci yüzyılın en uzun Ay tutulması yaşandı. Dünya´nın gölgesi Ay´ı tamamen kızıla bürüdü.?Kanlı Ay´ olarak adlandırılan tutulma esnasında Dünya´nın gölgesi bir saat 42 dakika 57 saniye boyunca tamamen Ay´ın üzerini kapladı. Ay´ın, Dünya´nın gölgesinden çıkması toplamda 3 saat 54 dakikayı aldı. Tutulma, Ay Dünya´nın yörüngesine en uzak mesafedeyken yaşandı. Bu sebeple ?Kanlı Ay´ bu yüzyılın en uzun tutulma süresine sahip oldu.

Tutulma, Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya´nın bir kısmında çok net bir şekilde izlendi.27 Eylül´de gün batımı ile gece yarısı arasında ?Kanlı Ay´, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu´da gözlemlendi. Gece yarısından sonra gün doğumuna kadar, 28 Eylül tarihinde, tutulma Asya kıtasının büyük bir bölümünde ve Avustralya´da yaşanacak.Amerikan Uzay Ajansı´na (NASA) göre baştan sona ?Kanlı Ay´ın en iyi gözlemleneceği yerler ise Doğu Afrika, Hindistan ve Asya´nın merkezindeki ülkeler.

Tutulma sırasında Dünya ve Mars gezegenleri de birbirine en yakın konuma geldi. Böylece Mars´ın gökyüzünde oldukça parlak görünmesi de mümkün oldu.

Bir sonraki tam ay tutulması 21 Ocak 2019 tarihinde yaşanacak. Bu tutulma Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika´nın bir kısmı, Avrupa ve orta Pasifik´ten izlenebilecek. 21 Ocak´taki tutulma 1 saat 2 dakika sürecek.

Kaynak: ocakmedya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER