Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kandilli'den Düzce açıklaması: Depremin şiddeti revize edildi

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener'den Düzce'de 04.08 sıralarında meydana gelen deprem hakkında açıklama geldi. Özener, depremin şiddetinin 6.0 olarak revize edildiğini açıkladı.

Kandilli

Türkiye sabaha karşı 04.08 sıralarında Düzce'de gerçekleşen depremle sarsıldı. Başta İstanbulAnkara ve Bursa olmak üzere çevre illerden hissedilen deprem nedeniyle birçok vatandaş korku ve panik yaşandı. Depremde bazı binalarda ağır hasar meydana gelirken, farklı illerde olmak üzere 46 vatandaşımız yaralandı. 

Düzce depremi hakkında Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener'den açıklama geldi. Özener, 5.9 olarak açıklanan depremin şiddetinin 6.0 olarak revize edildiğini söyledi.

Prof. Özener'in sosyal medya hesabından da paylaştığı enstitü tarafından hazırlanan Düzce depremi raporunda şu ifadeler yer aldı: 

"23 Kasım 2022 Tarihinde Sarıdere-Gölyaka-Düzce (40.8175 K 30.9868 D) merkez üssünde yerel saat ile 04:08’de aletsel büyüklüğü Ml=6.0 (Mw=6.0) olan şiddetli bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 10.6 km civarında olup sığ odaklı bir depremdir. Deprem Düzce ili ve ilçeleri ili başta olmak üzere Marmara, Batı Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgelerinde hissedilmiştir.

23 Kasım 2022 tarihinde Sarıdere-Gölyaka-Düzce (40.8175 K 30.9868 D) merkez üssünde yerel saat ile 04:08’de aletsel büyüklüğü Ml=6.0 (Mws=6.0) olan depremi takiben 6. dakikada tsunami uyarı mesajlarımız ülkemizde AFAD'a, bölgemizde de sistemimize üye olan ülkelerin ilgili merkezlerine iletilmiştir. Uyarı mesajı eki olarak gönderilmiş olan haritalar ekte sunulmuştur. TSI 06:46 itibarı ile tsunami uyarısının iptal edildiğine dair son mesaj yayınlanmıştır.

Aletsel Dönemde (M.S. 1900-2021; büyüklüğü M>4.0 KRDAE Deprem Katalogu) il sınırları içerisinde meydana gelen önemli depremlerin büyüklükleri M=7.0-7.9 arasındadır. Tabloda da görüleceği gibi büyüklüğü M≥6.0 olan depremler, Düzce il sınırları içerisinde güney-güneybatıdadan geçen Kuzey Anadolu Fay Zonu üzerindeki komşu il sınırları içerisinde (Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Kastamonu, Çankırı) meydana gelmiş depremlerdir. İl merkezine en yakın deprem 11 km. uzaklıkta olan 1999 Uğur-Düzce depremidir.

Merkezimiz tarafından yapılan hızlı fay düzlemi çözümü, depremin doğrultu atımlı bir faylanma ile meydana geldiğini ortaya koymaktadır. 

Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşaa edilmiş olması depreme karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER