Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kalın'dan Ayasofya açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Danıştay'ın Ayasofya Camisi hakkındaki açıklayacağı kararına dair dikkat çeken değerlendirmede bulundu.

Kalın

Radyo Başakşehir’de her çarşamba canlı yayınlanan Murat Çiçek’le Gündem programına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Danıştay’ın açıklayacağı Ayasofya kararını değerlendirerek, “Ayasofya’nın camiye çevrilmesi onun kültürel mirasını ortadan kaldırmaz” dedi.

Danıştay’ın açıklayacağı Ayasofya kararına da değinen Kalın, şunları kaydetti:

“Ayasofya’nın camiye çevrilmesi onun tarihi ve kültürel mirasını hiçbir şekilde ortadan kaldırmaz, bu tür endişeleri dile getiren ülkeler eğer Ayasofya cami olursa ziyaret edileme gibi bir düşünce içerisindeyseler bizim bütün selatin camilerimiz hem ibadete hem ziyarete açık olduğunu belirtmek gerekir.”

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ YAPILACAK MI?

Kalın ayrıca sosyal medya mecralarının aynı zamanda ticari kuruluşlar olduğunu belirterek, “Sosyal medya mecralarının düzenlenmesinde iki ayak var. Bunlardan biri ticari. Son tahlilde bunlar ticari kuruluşlar. Biz onlara yıllardır Türkiye’de ofis açmaları gerektiğini söylüyoruz. Sonuçta buradan para kazanıyorlar ancak vergi ödemiyorlar. Avrupa ülkelerinde bunların ofisi var. Kanunlara uygun bir şekilde vergi ödüyorlar. Ama söz konusu biz olduğumuzda bundan ısrarla kaçıyorlar. Diğer ayağı: İçerik. Suç teşkil eden, terör öven kullanıcı ve içeriklerle ilgili bir erişim engeli yok. Kişi haklarının korunması noktasında bir tedbir alınması gerekiyor ve bununla ilgili düzenleme yok. Çok keyfi ve tek taraflı davranıyorlar. İnsanlar bir başvuru yaptığında şirket merkezlerine yönlendiriyorlar ve bakarız, değerlendiririz filan deyip insanları oyalıyorlar” dedi.



Anahtar Kelimeler: Kalın' Ayasofya açıklaması!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER