Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kalın: Moskova'ya mutabakata varma ümidiyle gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde İdlib'deki gelişmelerin ele alınacağını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İdlib'de yaşanan hadiseler çerçevesinde, bir ortak anlayışla bir mutabakata varma ümidiyle gidiyoruz" dedi.

Kalın: Moskova

Bakanlar kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. 3 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Moskova’da görüşeceğini hatırlatan İbrahim Kalın, “Moskova’ya giderken temel çerçevemiz Rusya Federasyonu ile imzaladığımız İdlib mutabakatı çerçevesinde acilen bir ateşkesin sağlanmasıdır. İdlib’de yaşanan hadiseler çerçevesinde, bir ortak anlayışla bir mutabakata varma ümidiyle gidiyoruz. Görüşmede İdlib’de atılabilecek adımlar etraflıca ele alınacak” dedi.

Avrupa Birliği’ni (AB) mülteci anlaşmasının şartlarına uymadığını belirten Kalın, “Avrupa’ya düzensiz göçü önledik, kapasitemizin sınırı var. Türkiye’ye verilen sözler yerine getirilmeli. AB, fonların yönetimi ile ilgili yol haritası çıkarmalı” diye konuştu.

‘O SÖZLER İNSANA AİT DEĞİL’

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösteren Kalın, “Söz insana mahsus bir haslettir. Bugün sarf edilen insana ait söz değildir. Cevap vermeye bile değer bulmuyoruz ama hakkın teslimiyeti açısından birkaç hususu ifade etmek zarureti hasıl olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletiyle ne zaman bir düşmanı ile uğraşmaya başlasa CHP zihniyetinin ortaya çıkarak bu düşmanlarla aynı saflarda yer aldıklarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere karşı Yunanistan’ın uygulamalarını eleştiren Kalın, “Biz kimseyi burada iradesi hilafına zorla tutamayız. Karşı tarafın da, bu Yunanistan, Bulgaristan, başka Avrupa ülkeleri olur, uluslararası hukuk ve insani hukuk çerçevesinde bu insanları alma mecburiyeti vardır. Mültecilere nasıl muamele edildiğini açıkça görüyoruz. Temel insan hakları, insan onuru kavramını sürekli dile getiren Avrupa’nın bu yaşananla ilgili nasıl tavır alacağı büyük önem arz ediyor” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER