Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kahveci: 28 Şubatçılar TV5’te değil iktidar mahallesinde yaşıyor

Karar gazetesi yazarı Kahveci, Nagehan Alçı'nın “28 Şubat zihniyetini savunan isimler TV5’e çıkıyor” iddialarına "28 Şubatçılar TV5’de değil iktidar mahallesinde yaşıyor" şeklinde tepki gösterdi.

Kahveci: 28 Şubatçılar TV5’te değil iktidar mahallesinde yaşıyor

Nagehan Alçı'nın Habertürk TV'ye konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na “28 Şubat zihniyetini savunan, aklayan isimler TV5’e çıkıyor” yönelik iddiaları kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Karar gazetesi yazarı ve Ekonomi Müdür İbrahim Kahveci, TV5'te “Ekonomi ve Ötesi” programında gazeteci Nagehan Alçı'nın “28 Şubat zihniyetini savunan, aklayan isimler TV5’e çıkıyor” yönelik iddiasını sert dille eleştirdi.

Alçı'nın TV5 hakkındaki iddialarına dikkat çeken değerlendirmelerle karşı çıkan Kahveci, Alçı'ya “TV5, 28 Şubatçılara ev sahipliği yapmıyor ama 28 Şubatçıların neredeyse tamamı, şu anda iktidar mahallesinde yaşıyor. Evleri orada. TV5, 28 Şubat sürecine göğüs germiş; güce karşı, kudrete karşı göğüs germiş birçok isme ev sahipliği yapıyor” ifadelerle karşılık verdi.

"TV5 28 ŞUBAT MAĞDURLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR"

Alçı'nın TV5 hakkındaki haksız ve yersiz iddialarına karşı çıkmayı sürdüren Kahvevi, "28 Şubat’ın simge isimlerinin şu anda evi, iktidar mahallesinde. İktidar mahallesi onlara ev vermiş durumda. Onların mahallesinde yaşıyor" diye konuştu.

TV5'nin diğer taraftan 28 Şubat mağdurlarına ev sahipliği yaptığını vurgulayan Kahveci, AKP iktidarının medyasında 28 Şubatçıların olduğunu ifade ederek "28 Şubat sürecine göğüs germiş; güce karşı, kudrete karşı göğüs germiş; ‘hak, adalet, insan hakkı, evrensel haklar’ diyen, biraz önce bahsettiğim Gülay Göktürk, Ali Bayramoğlu ve devamında meselâ Taha Akyol, birçok isim, yani devamında ismini saymadığım kişiler beni bağışlasın, birçok isim, bu insanların çoğunun önemli bir kısmının ev sahibi TV5, onlara ev sahipliği yapıyor. Misafirlik değil, ev sahipliği yapıyor. Bu insanlar, iktidar mahallesine misafirliğe bile gidemiyor. Yani ‘ev sahipliği’ ve ‘misafirlik’ kavramını burada iyi analiz etmek lâzım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan farklı kesimlerden ve görüşlerden insanlara ilkeli ve tarafsız basın anlayışı gereği TV5'te söz hakkı veren TV5 yönetimi, gazeteci Nagehan Alçı'yı da TV5'e davet etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER