Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kaftancıoğlu'nun parti üyeliği hakkında karar

Onanan hapis cezasının ardından hakkında siyaset yasağı getirilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliği, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Kaftancıoğlu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na getirilen siyaset yasağı kapsamında siyasi parti üyeliği de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü. Karar, CHP Genel Merkezi'ne iletildi.

Kaftancıoğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı görevi infaz süreci tamamlanana kadar resmen bitmiş olacak.

İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Karar sonrası CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Genel başkanımız daha önce bu konudaki tavrını net olarak ortaya koymuştu. Bizi bağlayan bir durum yok. Görevimizin başındayız" denildi.

KAFTANCIOĞLU'NDAN İLK TEPKİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır… Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 ayrı suçtan yargılanan ve 6 Eylül 2019 tarihinde mahkumiyetine karar verilen Canan Kaftancıoğlu hakkındaki davaların temyiz incelemesi, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından 12 Mayıs 2022 tarihinde tamamlamıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu’na yerel mahkeme tarafından 5 ayrı suçtan verilen cezalardan 3’ünü onarken 2’sini bozmuştu. Yargıtay, Kaftancıoğlu’na ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ suçundan verilen 1 yıl 6 ay 20 gün, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’ suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını onamış, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezasını ise 1 yıl 9 aya düşürmüştü. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu’na ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek’ suçlarından verilen cezaları ise söz konusu suçların unsurlarının oluşmadığını gerekçesiyle bozmuştu. Böylece Kaftancıoğlu’nun toplamda 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası kesinleşmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER