Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kadirov: “Navalny’ye Kuran verilmesin!”

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, kaldığı hapsihanede okumak istediği Kuran-ı Kerim’in,Rus muhalif lider Navalny’e verilmemesini talep etti.

Kadirov: “Navalny’ye Kuran verilmesin!”

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, kaldığı hapsihanede okumak istediği Kuran kendisine verilmediği için dava açan muhalif siyasetçi Aleksey Navalny’yi, “siyasi hedeflerine ulaşmak ve mezhepsel çatışmaların tohumunu atmak için kutsal kitabı kullanma niyetiyle” suçladı ve talebinin yerine getirilmemesini istedi.

Kadirov, internetteki paylaşımında şöyle dedi: “Navalny’ye Kur’an’ı anma ahlaki hakkını kim verdi? Bir tutukluya Kuran vermek ancak içtenlikle tövbe etmesi, hakikat yolunu tutması, İslam’ı kabul etmesi ve Yüce Allah’ın sözünü (ki bundan şüpheliyim) bütün kalbiyle duymak istemesiyle mümkündür. Aksi takdirde, Kuran kirli elleriyle ona dokunmasına izin verecek bir kitap değildir.”

Rus muhalif lider Navalny, “Bir Hristiyan olarak Müslümanları daha iyi anlamak için” hapishane yönetiminden Kur’an-ı Kerim istediğini, fakat idarenin “radikal şeyler içeriyor mu, incelememiz lazım” diyerek üç aydır talebini karşılamadığını açıklamıştı. Navalny, Kur’an-ı Kerim’i de aşırılıkçılık denetiminden geçirmek aptalca ve yasa dışı. Bu yüzden hapishane yönetimini mahkemeye verdim” demişti.

Kaynak: Serbestiyet



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER