Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kadınlardan sivil manifesto: "İrademe Dokunma"

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde bir çok kadın STK temsilcisinin bir araya gelerek oluşturdukları Öncü Kadınlar Platformu, seçime 15 gün kala "Kaygılıyız" açıklaması yayınladılar.

Kadınlardan sivil manifesto:

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde bir çok kadın STK temsilcisinin bir araya gelerek oluşturdukları Öncü Kadınlar Platformu, seçime 15 gün kala "Kaygılıyız" açıklaması yayınladılar.

Siyasi partilerin seçim beyannamesi ve siyasetçilerin miting alanlarında yaptıkları açıklamalardan rahatsızlık duyduklarını belirten kadınlar, 10 yıllık kazanımların heba edilmesinden kaygı duyduklarını ifade ettiler.

KESİNTİSİZ ZULÜME HAYIR

Öncü Kadınlar Platformu adına açıklama yapan TÖRKAD Başkanı Zeynep Alkış, "Kayıt dışı siyaset arayışlarının devam ettiği bir süreçte 13 yıllık kesintisiz eğitim vaadi, imam hatiplerin devre dışı bırakılması sözü, değerler eğitiminin hedef alınması, aklımıza 28 Şubat sürecini getirdi. Vesayetçiler eliyle getirilen uygulamaların son bulduğu bir süreçte seçim vaatlerine örtülü bir şekilde yeniden vesayetçilerin taleplerinin alınması hepimizi kaygılandırdı. Geriye dönüşe izin verilmemeli, kadınlar kesintisiz zulüm arayışının önünde dik durmalı, sandığa ve milli iradeye sahip çıkmalıdır. Yeni Türkiye'nin inşası yolculuğunda kadınlar sorumluluk almalı, medeniyet değerlerini kuşanarak 10 yıllık kazanımlarımızı heba etmek isteyenlere "İrademe dokunma" demelidir" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

35 yıldır devam eden çatışma sürecinin kimseye kazanç sağlamadığını da ifade eden Alkış, "Çözüm süreci annelerin rüyası ve duasıdır.  Her annenin tek beklentisi barış ve kardeşliktir. Ancak seçim sürecinde bazı siyasilerin tehdit, şiddet, gözyaşı  üzerinden topluma seslenişi, çözüm sürecini hedef alan açıklamalara imza atması bizlere eski Türkiye`yi hatırlatıyor. Eski Türkiye`de kadınların gözyaşı var. Eski Türkiye`de ağıtlar var. Biz o günleri değil bir daha yaşamak ebediyen hatırlamak bile istemiyoruz. Barışı kuşanan kadınlar olarak seçimler öncesinde tırmandırılan gerilimden rahatsızlık duyduğumuzu belirtiyor, çözüm sürecine zarar verecek açıklama ve eylemlerden herkesi uzak durmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.  

 

HABERDURUŞ



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER