Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KADINLAR GÜNÜNDE GÖÇMEN KADINLARIN DURUMLARI KONUŞULDU

Dünya Kadınlar Günü sebebiyle 8 Mart günü Kayseri'de farklı kurumlar birçok programda kadınlar gününü kutladılar.

KADINLAR GÜNÜNDE GÖÇMEN KADINLARIN DURUMLARI KONUŞULDU

Dünya Kadınlar Günü sebebiyle 8 Mart günü Kayseri'de farklı kurumlar birçok programda kadınlar gününü kutladılar.

Bu programlardan dikkat çekici olanlardan biri de Arsa,  Mazlumder ve İHH’nın düzenlediği Göç İdaresi İl Müdürlüğü ve Erciyes Kadın Platformunun  destek verdiği GÖÇ YOLUNDA KADIN PANELİ idi.

Kocasinan Belediyesi Seminer salonunda yapılan panelin sunuculuğunu Avukat Şeyma Herdem yaptı. Saat 13.30’dan 17.00’ a kadar süren ve iki bölüm halinde yapılan panelin açılışında selamlama konuşması yapan İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Danışman, hukuki açıdan göçmenlerle ilgili çalışmaları hakkında bilgiler verdi, Program için düzenleyici kurumlara teşekkür etti.

Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş da yaptığı selamlama konuşmasında tarihin ilk döneminden bu yana göçler, sebepleri ve Anadolu'nun göçmenler ülkesi olması hakkında bilgiler verdi. Göçmenlerin en büyük yükünü kadınlar, çocuklar ve yaşlıların çektiğinden bahsetti, katılımcıların kadınlar gününü tebrik etti.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kalabalık katılımcının takip ettiği panelin ilk bölümünde Arsa (Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği) Başkanı Dr. Zakıra Hekmat ve Mazlumder Şube Başkan Yardımcısı Avukat Sena Özdemir tebliğlerinin sundular, katılımcılar tarafından alkışlandılar.

Programın ikinci bölümü göçmen kadınların göç yolunda yaşadıkları sıkıntıları içeren Hayat hikayelerine ayrılmıştı. Bu bölümde

-Suriyeli Gayda Elmünecid Elsammak

-Afganistanlı Geety Anyan

- Doğu Türkistanlı Ayşe Abdullah

-Afganistanlı Müjda Rahimi

göç yolunda başlarından geçen olayları ve çektikleri zorlukları anlattılar, salondakilerin gözyaşlarının akmasına sebep oldular.

4 saate yakın bir süre programı izleyen çoğunluğu kadınların oluşturduğu katılımcılar, duygusal anların yaşandığı Kadınlar Günü programı için, Arsa, Mazlumder, İHH, Erciyes Kadın Platformunun yöneticilerine ve hayat hikayelerini anlatan göçmen kadınlara teşekkür ettiler.

                                   

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER