Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kadıköy'de 'tokat' protestosu: Mithat Sancar'a polis ablukası

HDP İstanbul İl EŞ Başkanı Ferhat Encü'ye polisin tokat atmasını protesto etmek isteyenler bugün Kadıköy'de bir araya geldi. Toplananlara müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Kadıköy

Hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için dün Kadıköy'de yapılan yürüyüşte polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı. Protestoda Encü'nün de olduğu 69 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar geç saatlerde serbest bırakıldı

Encü’ye polisin tokat atması sonrası bugün HDP Kadıköy İlçe binası önünde yapılan basın açıklamasına da izin verilmedi. Ferhat Encü yeniden gözaltına alındı. HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol'un da aralarında olduğu yaklaşık 35 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara ters kelepçe takıldı.

Artı Gerçek'ten Yağmur Kaya'nın haberine göre dün Ferhat Encü'ye tokat atan polis de bölgede görev yapıyordu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP milletvekilleri de polis ablukası altına alındı. Mithat Sancar kendi parti binasına giremedi. Gerçek Gündem'den Filiz Gazi'ye konuşan Mithat Sancar, "Bizim beklentilerimiz bütün demokrasi güçlerinin bir arada hukuksuzluğa, zalimliğe karşı ortak duruş sergilemesidir. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Gerisini halk takdir eder" ifadelerini kullandı.

BULDAN: KARA BİR LEKE

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaşananlara dair şu açıklamayı yaptı: 

"Bugün yaşanan ablukanın Türkiye hukukuna, adaletine, demokrasine kara bir leke olarak geçtiğini belirtmek istiyorum. Dün adalet arayışındaki anneleri, annelerin yanındaki genç arkadaşlarımızı darp ederek gözaltına aldılar. İstanbul Eş Başkanımız Ferhat Encü'yü tokat atarak gözaltına aldılar. Ferhat Encü'ye atılan tokat buz dağının görünen yüzüydü. 

Çok az kaldı. Gideceksiniz, yenileceksiniz. Roboski halkı, İstanbul halkı size boyun eğmeyecek. Ne yaparsanız yapın demokratik siyaset hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bugün Kadıköy'de yapılanlar demokratik siyaset hakkımıza darbedir. 2 saate yakındır ilçeden dışarı çıkmama, Mithat Sancar'ın içeriye girmesine, milletvekili arkadaşlarımızın bizimle beraber olmasına, halkın bizimle beraber olmasına izin verilmedi.

HDP'ye alışacaksınız. HDP'nin demokratik siyaset yapmasına alışacaksınız. Diğer partilere nasıl yaklaşıyorsanız HDP'ye de öyle yaklaşmaya mecbursunuz. Ferhat Öncü İstanbul halkının iradesidir, ona atılan tokat hepimize atılmıştır."

SANCAR: KORKUNUN TABLOSU

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise şunları söyledi: 

"Korkunun tablosunu yapabilir misiniz diye sorarsanız burada yapılanlar korkunun tablosudur. Suç imparatorluğu yarattılar. Suç imparatorluğuna karşı en etkili, kararsız, tavizsiz mücadeleyi veren HDP'yi engellemek istemelerinin nedeni bu tabloyu değiştirecek gücün burada olduğunun bilinmesidir. Korkunun ecele faydası yok ey iktidar sahipleri. Bu haksızlığın zulmün hesabı sandıkta ve adalet önünde mutlaka sorulacaktır."

 

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER