Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Johnson: 31 Ekim´e Kadar AB´den Ayrılacağız

İngiltere Dışişleri Eski Bakanı Boris Johnson 31 Ekim 2019 tarihine kadar ülkesinin AB´den ayrılığını gerçekleştireceğini söyledi. Kaynak: Johnson: 31 Ekim´e Kadar AB´den Ayrılacağız

Johnson: 31 Ekim´e Kadar AB´den Ayrılacağız

İngiltere Başbakanı Theresa May´in görevi bırakmasının ardından başbakanlığın en güçlü adaylarından Dışişleri Eski Bakanı Boris Johnson 31 Ekim 2019 tarihine kadar ülkesinin AB´den ayrılığını (Brexit) gerçekleştireceğini söyledi. Johnson anlaşmasız Brexit´e hazırlanmanın anlaşmasız Brexit´i önleyebileceğini savundu.

Johnson Brexit´i ertelemek isteyenlere seslenerek bunun siyaset kurumuna güvene zarar verdiğini savundu ve ?Bunu yapmak zorundayız. 31 Ekim itibariyle [AB´den]çıkmış olmak zorundayız.? dedi. Boris Johnson adına ister anlaşmasız Brexit isterse Dünya Ticaret Örgütü kavramları denilsin sorumluluklarının AB´den ayrılığı gerçekleştirmek olduğunu belirterek, ?Buna hazırlanarak bu sonucu engelleyebiliriz.? ifadesini kullandı.

İngiltere´nin başbakan adayı Johnson anlaşmasız Brexit istemediğini söylüyor ancak 31 Ekim´den sonra yeni bir uzatma olmayacağını belirtiyor.

Theresa May´in Brexit anlaşması İngiliz Parlamentosu´nda üç defa reddedilince İngiltere Başbakanı 7 Haziran´da görevden ayrıldığını açıkladı. May yeni başbakan seçilinceye kadar görevinin başında kalacak.

Londra Eski Belediye Başkanı Johnson parti liderliği için devam eden oylama sürecinin ilk turunda 313 Muhafazakar Parti milletvekilinden 114´ünün desteğini alarak başbakanlık için en güçlü aday olduğunu gösterdi. Muhafazakar Parti milletvekilleri iki aday kalıncaya kadar oylamaya devam edecek; finale kalan iki aday bu defa delegelerin oyuyla parti lideri ve başbakan seçilecek.

Kaynak: Euronews

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER