Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

JOHN KERRY: İRAN´A BASKI UYGULAYABİLMEK İÇİN BİR MÜDDET NÜKLEER ANLAŞMASINA BAĞLI KALMALIYDIK

ABD Dışişleri eski Bakanı, ABD Hükümeti´nin nükleer anlaşmadan çekilmek yerine İran´a füze sorunları ve bölgesel faaliyetler üzerinde baskı için anlaşmayı araç olarak kullanmaları gerektiğini yineledi.

JOHN KERRY: İRAN´A BASKI UYGULAYABİLMEK İÇİN BİR MÜDDET NÜKLEER ANLAŞMASINA BAĞLI KALMALIYDIK

 Amerika Dışişleri eski Bakanı John Kerry, pazar günü yapılan bir röportajda; ABD Hükümeti´nin nükleer anlaşmadan çıkmak yerine füze sorunları ve bölgesel faaliyetlerle İran´ı zorlamak için kullanabileceğini yineledi.

John Kerry, CNN ile yaptığı röportajda şunları söyledi: "Bu anlaşmadan çekilmesiyle birlikte, [Amerika] mümkün olan en iyi seçeneği kaybetti. Bu seçenekle; bir süreliğine anlaşmada kalarak Avrupa, Rusya ve Çin´in işbirliğiyle füze savunması, İran´ın Yemen´deki faaliyetleri, Hizbullah´a olan desteği vb. gibi faaliyetlerinde İran´a baskı yapmak için bir araç olarak kullanılabilirdi. ?

Dışişleri eski Bakanı sözlerine şunları ekledi: "Dolayısıyla, daha fazla baskı ve daha iyi sonuçlar elde edebileceğimizi düşünüyorum, ancak anlaşmadan çekilmek ve herkesi sinirlendirmek, bunun ülkemizin çıkarları için iyi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Daha önce kendisi veya meslektaşları tarafından aynı şekilde ifade edilen John Kerry´nin sözleri, ABD yetkilileri için bu nükleer anlaşma, anlaşma metninin ötesinde daha geniş bir pazılın parçası olarak görülebilir.

Nükleer müzakereler sırasında ve toplantının bitiminden sonra ABD eski Başkanı Barack Obama´nın hükümet yetkilileri, bu anlaşmayı İran´ın tüm alanlardaki davranışlarını değiştirmek için ilk adım olarak gördüler.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER