Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Jeffrey: Türkiye'nin İdlib'de askeri güç bulundurmasını destekliyoruz

Ankara'daki görüşmeleriyle ilgili açıklama yapan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Türkiye'nin Suriye'de özellikle İdlib'de askeri güç bulundurma noktasındaki bu meşru menfaatlerini anlıyor ve destekliyoruz" dedi.

Jeffrey: Türkiye

BD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin Ankara’daki temaslarının ardından yaptığı açıklama, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından paylaşıldı.

ABD ve Türkiye’nin Rusya’nın Libya ve Suriye’de oynadığı rolden endişe duyduğunu aktaran James Jeffrey, Türkiye ve Rusya arasındaki Soçi mutabakatını ise “hukuki ve doğru bir diplomatik belge” olarak nitelendirdi.

‘GÖREVİMİZ İRAN, RUSYA VE SURİYE’Yİ ZAFER KAZANAMAYACAKLARINA İKNA ETMEK’

Ateşkesin Suriye hükümeti tarafından ihlal edildiğini belirten Jeffrey, “Görevimiz (İran, Rusya ve Suriye’yi) askeri bir zafer kazanamayacaklarına ikna etmektir. Rusya, İran ve Esad bizimle ya da Türkiye ile bir çatışma içine girmeden bu konuda ilerleme katedemeyeceklerini gördükleri vakit, Cenevre’deki müzakere masasına dönmenin zamanının geldiğini ve yaşanan ihtilafın olması gerektiği gibi, yani diplomatik yoldan ve Suriye halkının iradesi doğrultusunda çözülebileceğini fark edecektir” dedi.

‘TÜRKİYE İLE HEM FİKİRİZ’

Türkiye’nin Suriye’de asker bulundurmasını desteklediklerini ifade eden Jeffrey, şöyle devam etti:

“Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin mülteci akınına karşı varoluşsal menfaatlerini savunma, terörle mücadele etme ve Suriye’de savaş suçlusu Esad rejimiyle devam eden ihtilafa çözüm bulma konusunda haklı ve hukuki gerekçelere sahip olduğu konusunda Türkiye ile tamamen hemfikirdir. Türkiye’nin Suriye’de özellikle İdlib’de askeri güç bulundurma noktasındaki bu meşru menfaatlerini anlıyor ve destekliyoruz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER