Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Japonya´dan Suu Çi´ye Arakan çağrısı

Japonya Dışişleri Bakanı Kono, Myanmar lideri Suu Çi´den, Arakanlı Müslümanların ülkeye güvenli bir şekilde dönmesini sağlamasını istedi.

Japonya´dan Suu Çi´ye Arakan çağrısı

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, Myanmar lideri Aung San Suu Çi´den, Arakanlı Müslümanların ülkeye güvenli bir şekilde dönebilmesini güvence altına almasını talep etti.

Kyodo´nun haberine göre, Myanmar´ın başkenti Nepido´da Suu Çi ile görüşen Kono, düzenlenen ortak basın toplantısında, saldırılardan kaçarak Bangladeş´e sığınan Arakanlı Müslümanların (Rohingyalar), ülkeye güvenli ve gönüllü bir şekilde dönüşünün sağlanması ve evlerine yerleştirilmesini talep etti.

Kono, Japonya´nın, Myanmar´ın çabalarını aktif şekilde desteklemeyi arzuladığını ifade etti.

Arakanlı Müslümanlara etnik temizlik

Birleşmiş Milletler´in (BM) açıkladığı en son rakamlara göre, geçen yıl 25 Ağustos´tan bu yana Myanmar´daki şiddetten kaçan 655 bin Arakanlı Müslüman Bangladeş´e geçti. Arakan´da 1970´lerde yaklaşık 2 milyon Müslüman´ın yaşadığı tahmin edilirken, sistematik saldırılardan kaçış nedeniyle bu sayı 350 binin altına geriledi.

Öte yandan uluslararası insan hakları kuruluşlarının uydu görüntülerine göre, bölgede Müslümanlara ait 350´den fazla köy kundaklandı.



Anahtar Kelimeler: Japonya Arakan çağrısı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER