Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İzvestiya: Rusya KKTC’ye uçak seferleri başlatacak, Lefkoşa’ya konsolosluk açacak

Rus İzvestiya gazetesi, Rusya'da havayolu şirketlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sefer düzenlemek için çalışma başlattığını yazdı.

İzvestiya: Rusya KKTC’ye uçak seferleri başlatacak, Lefkoşa’ya konsolosluk açacak

İzvestiya gazetesi dünkü (11 Ekim) sayısında Rusya’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) uçak seferleri başlatma, ayrıca Lefkoşa’da konsolosluk açma hazırlıkları başlattığını yazdı.

Gazetenin Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan “yüksek mevkili” iki kaynağa dayandırdığı habere göre, uçak seferleri düzenleme ve konsolosluk açma kararının ardında Kıbrıs’ta ikamet eden 10 bin civarındaki Rusya vatandaşına destek olma isteği var.

Kaynaklar, bazı Batılı ülkelerin de adanın kuzeyinde konsolosluk görevi gören temsilciliklerinin bulunduğuna, ancak bunları “konsolosluk” olarak adlandırmadığına dikkat çekti.

Milliyet’in 20 Eylül tarihli haberine de atıfta bulunan İzvestiya, Rus havayolu şirketlerinin Ercan havalimanına düzenleyeceği seferlerin 15 Kasım’da başlamasının beklendiğini yazıyor.

İzvestiya’ya konuşan TBMM kaynakları ise gelişmeyi mutlulukla karşılayacaklarını, bununla birlikte Kırım’la ilgili pozisyonlarında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Türkiye Kırım’ın Rusya’ya katılım kararını tanımamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER