Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İzmir'den peş peşe acı haberler! Can kaybı artıyor

Son açıklamaya göre, can kaybı 58'e yükseldi, 896 yaralı var. Enkazdan sağ çıkarılan vatandaşların sayısı 104 oldu.

İzmir

Önceki gün 14.51'de gerçekleşen 6.6'lık deprem sonrası Türkiye adeta İzmir'e ağlıyor. AFAD, depremin büyüklüğünü 6.6, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 6.8 olarak açıkladı. AFAD'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, bazılarının şiddeti 4'ten büyük olmak üzere, toplam 883 artçı sarsıntı yaşandı.

 

Yerin 16.54 km altında gerçekleşen ve merkez üssü Seferihisar olarak kaydedilen şiddetli sarsıntının bilançosu her geçen dakika gözler önüne serilmeye devam ederken İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve birçok sivil toplum kuruluşunun arama kurtarma çalışmalarında zamanla yarışı sürüyor.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

CAN KAYBI 58'E YÜKSELDİ

Depremdeki can kaybı ise her geçen saat artıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayatını kaybedenlerin sayısının 58'e yükseldiğini açıkladı.

Yaralanan 896 kişiden 682'sinin taburcu edildiği, 214 kişinin ise tedavisinin devam ettiği kaydedildi.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Seferihisar açıkları Ege Denizi'nde 14.51'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından, bazılarının şiddeti 4'ten büyük olan, toplam 883 artçı sarsıntı yaşandı.

26 BİNANIN ACİL YIKILMASI GEREK

Oktay, "Hasarın en yoğun olduğu ilçemiz Bayraklı'da 6 binamız yıkık durumda, 7 binamız acil yıkılacak durumda, yine 9 binamız ağır hasarlı, 3 binamız orta hasarlı ve 260 binamız da az hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. 586 binamızda hasar olmadığını tespit etmiş durumdayız. Seferihisar'da herhangi bir yıkık ağır hasarlı binamız yoktur" dedi.

E DEVLET GİRİŞ İLE AFAD FAY HATLARI HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

BAKAN KOCA'DAN İZMİRLİLERE UYARI

Depremin vurduğu İzmir için kritik uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Koca da, "Hepimiz can kurtarma derdindeydik. Koronavirüs tedbirlerini ihmal etmiş olabiliriz. Gerekli dikkati tekrar gösterelim. Depremin de tesiriyle İzmir'de şartlar, virüs için elverişli hale geldi. Kurallara uyarak yeni can kayıplarının önüne geçelim" dedi.



Anahtar Kelimeler: İzmir' haberler! kaybı artıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER