Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İyi Partili vekilden CHP ve 6'lı Masa'ya sert eleştiri

İyi Parti vekili Yavuz Ağıralioğlu, muhalefete eleştirilerde bulunarak vekilliğe aday olmayacağını söyledi. HDP'ye de eleştiri getiren Ağıralioğlu'na tepki geldi.

İyi Partili vekilden CHP ve 6

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, dün sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

"Malum ve haklı itirazlarım sebebiyle de partimize 28. dönem milletvekili adaylık müracaatında bulunmadım" diyen Ağıralioğlu, "Bugüne kadar da hep inandıklarımı konuştum, hep kalbimden gelenleri ve doğru bildiklerimi söyledim. Gelen telefonlardan anlıyorum ki kızgın, kırgın, üzgün, hırpalanmış ve kahırlı bir şekilde oy verilecek. Ben kendi adıma bu vebale ortak olmayacağım" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu daha sonra HaberTürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

6’lı masada son zamanda yaşanan gelişmelerden rahatsız olduğunu, masadaki partiler tarafından İYİ Parti’nin hakkının yendiğini belirten Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu’na da eleştirilerde bulundu.

"Eleştirdiğimiz Hükümettekilerin Aynısı CHP'de Var"

Ağıralioğlu’nun eleştirilerinden öne çıkanlar şu şekilde:

“Hükümeti tenkit ettiğimiz ne varsa hepsinin çok daha fazlası CHP ile ayrıldığımız süreçte bize boca edildi. O beni şöyle ürküttü; eyvah ki eyvah dedim... Kurucusu olduğumuz masada bize böyle davranan yarın güçlü olduğunda bize ne yapar endişesi duyuyorum. Helalleşmek metaforuyla milleti sarıp sarmalayacaksa, Kılıçdaroğlu'nun İyi Partililerle helalleşmesi lazım.”

İyi Partili vekil, HDP’yle ilişkilere de değindi.

HDP’nin tavrını eleştirine Ağıralioğlu şu ifadeleri dile getirdi:

“Tam olarak itirazım 'bize mahkumsunuz, bize mahkumiyetinizi siyasi avantaja çevireceğiz' demek. Aslında HDP'ye imkanı doğmuştu. Meselelerini Türkiye merkezinde konuşabilirdi. Türkiye'de devlet millet beraberliğin, bir arada yaşamak irademizin ortasına PKK naraları atmayacaksınız, yaptığımız operasyonlara işgal demeyeceksiniz. Ordumuz herkesi koruyor. Masaya bir koordinat çizilecekse, kırmızı çizgilerimiz ihlal olunca hiç kimseyi tanımayız.”

Bu açıklamalar üzerine HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun dün gerçekleştirdiği basın toplantısındaki açıklamalarını eleştirdi.

Paylan, "Kullanmak istemediğim sıfatları kullanabilirim. Ama dilimizi ısırıyoruz" dedi.

Paylan, “Ben de ona karşı inanın bir araba laf söyleyebilirim. Şu anda kullanmak istemediğim sıfatları kullanabilirim. Ama dilimizi ısırıyoruz. Kullanmıyoruz. Niye? Çünkü onun da seçmenleri var ve onun seçmenleri de değişim talebi içindeler" dedi.



Anahtar Kelimeler: Partili vekilden ' ' eleştiri

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER