Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Partili vekil, sahibi olduğu Yeniçağ’ın manşetinde: “CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz”

Yeniçağ gazetesinin sahibi, İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik bugünkü (26 Ocak) Yeniçağ’ın manşetinden CHP’li belediyelere ulaşamamaktan şikâyet etti.

İYİ Partili vekil, sahibi olduğu Yeniçağ’ın manşetinde: “CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz”

İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik, sahibi olduğu Yeniçağ’a verdiği röportajda CHP’li belediye başkanlarının İYİ Parti’yi dışladığını ve İYİ Parti tabanından gelen taleplere olumlu karşılık vermediğini belirterek, bu durumun ittifakın geleceğini etkilediğini öne sürdü. “İYİ Parti’de sabırlar bitiyor, ‘CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz’ sesleri giderek yükseliyor” diyen Çelik’in sözlerinden öne çıkan bölümler şöyle:

“Yapılan genel seçimde Millet İttifakı iş birliği sonucu, İYİ Parti’nin oylarıyla CHP fazladan 21 milletvekili çıkardı. CHP’nin oylarıyla İYİ Parti’nin fazladan çıkardığı milletvekili sayısı ise 6 oldu.

“(Yerel seçimler öncesinde) İki parti heyetlerinin, Millet İttifakı adına CHP’nin ve İYİ Parti’nin tek başına katılacağı il ve ilçeleri belirlemek için yaptıkları toplantılarda âdil bir dağılım konusunda CHP tarafının iyi niyetli bir yaklaşımı olmadı.

“Seçimden sonra CHP’nin belediye başkanlarının, desteğiyle seçildikleri İYİ Parti milletvekillerini, il, ilçe teşkilâtlarını unutup yok saydıkları bir anlayışla karşı karşıya kaldık. İttifaka oy veren İYİ Partili vatandaşlarımız, CHP’li belediyelerden taleplerini ortağımız olduğu için haklı olarak bize ulaştırmaktalar.

“Ancak bu konuda CHP’li belediyeler kapı duvar olduğundan İYİ Parti milletvekilleri, il, ilçe yöneticileri vatandaşa cevap verememenin sıkıntısını had safhada yaşamaya devam ediyor. Bu sorun iki partinin iş birliğinde artık kangren hâline gelmiştir.

“Bugün İYİ Parti’de, ‘Millet İttifakı olarak CHP ile seçimlere girelim’ yönünde iyi niyetli bir anlayış var. Fakat sabırlar bitiyor, ‘CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz’ sesleri giderek yükseliyor. İYİ Parti CHP ile ittifak kurmaya mecbur değildir.

“Millet İttifakı olarak genel seçimlere girersek, cumhurbaşkanı adayı CHP’li olursa ve CHP’nin bu anlayışı sürerse seçmenimiz genel seçimlerde İYİ Parti’ye oy verir ve çalışır, ancak cumhurbaşkanı adayı ile ilgili oy vermemeyi tercih edebilir.”

Çelik, geçtiğimiz günlerde de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere CHP’li belediye başkanlarını İYİ Parti’yi yok saymakla eleştirmiş, “2023 seçimleri için İYİ Parti ve CHP’nin yapacağı ittifak müzakerelerinde CHP’nin bugünkü tavrı belirleyici olacaktır” demişti.

 

Kaynak: serbesiyet.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER