Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Partili Usta: Başörtüsü teklifi Meclis’ten geçmeyecek

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, AK Parti ve MHP’nin, başörtüsü teklifinin Genel Kurul’dan geçmesi fırsatını 'ellerinin tersiyle' ittiğini söyledi.

İYİ Partili Usta: Başörtüsü teklifi Meclis’ten geçmeyecek

Başörtüsüyle ilgili anayasa teklifine ilişkin değişiklik önergeleri AK Parti ve MHP tarafından kabul edilmeyince komisyonu terk eden CHP ve İYİ Parti, teklife Genel Kurul’da da destek vermeyecek. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, AK Parti ve MHP’nin, teklifin Genel Kurul’dan geçmesi fırsatını "ellerinin tersiyle" ittiğini belirtti.

‘AK PARTİ ASIL MESELELER KONUŞULMASIN İSTİYOR’

Başörtüsü meselesinin siyasetin malzemesi olmasını istemediklerini ifade eden Usta, AK Parti grubunun başörtüsüyle ilgili teklifi gündeme gelince meselenin çözülmesi ve gündemden çıkması için İYİ Parti grubu olarak çalışma yürüttüklerini söyledi. Hazırladıkları çalışmayı CHP’ye de ilettiklerini ve komisyona CHP ile ortaklaşarak katıldıklarını belirten Usta, “Bu mesele bir daha açılmasın istiyoruz. Toplumun kanayan yaralarına dönmemiz lazım. Ancak AK Parti esas meseleler konuşulmasın istiyor” dedi.

‘AK PARTİ’DE KURUMSAL BİR KARŞI ÇIKIŞ VAR’

AK Parti’nin getirdiği teklifin başını örtenleri de başı açık olanları da korumadığını belirten Usta, “AK Parti’den ‘bizim teklifimizi tamamen değiştiriyorsunuz’ mazeretini almak için mümkün olduğu kadar az deforme edecek bir önerge hazırladık. Kendilerine de ‘bu önergenin neyini beğenmediniz’ diye sorduk. Hiçbirisi bize ‘sizin teklifiniz sıkıntılı’ demiyor. Her biri ‘bunun altına imza atarım’ diyor. Fakat kurumsal bir karşı çıkış var” dedi.

‘AK PARTİ GRUBU İLE GÖRÜŞTÜK, ÖNERGELERİMİZİ OLUMLU BULDULAR’

Komisyonda teklifin geneli üzerine görüşmeler tamamlandıktan sonra AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz’ın davetiyle bir araya geldiklerini anlatan Usta, bu görüşmede kendisi, İsmet Yılmaz, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in bulunduğunu ve görüşmenin son derece olumlu geçtiğini söyledi. Yılmaz ve Zengin’in İYİ Parti’nin önergesine sıcak baktığını ve bir sorun bulmadıklarını belirten Usta, bu görüşmeden sonra umutlandıklarını ancak komisyondaki tavrı görünce kurumsal bir karşı çıkış olduğunu teyit ettiklerini söyledi.

‘AK PARTİ VE MHP BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEMİYOR’

Sorunun çözülmesi için uğraştıklarını söyleyen Usta, AK Parti ve MHP’nin başörtüsü sorununun çözülmesini istemediğini gördüklerini ifade etti. Cumhur İttifakı’nın başörtüsü meselesini seçim kampanyasının ana gündemi haline getirmek istediğini belirten Usta, “Tarih Cumhur İttifakı’nı asla affetmeyecek” dedi.

‘GENEL KURUL’DAN GEÇMEYECEK’

İYİ Parti ve CHP’nin genel kurulda teklifi desteklemeyeceğini söyleyen, HDP’nin de oy vermeyeceğini açıkladığını hatırlatan Usta, teklifin Genel Kurul’dan geçmeyeceğini ve bu fırsatı AK Parti ve MHP’nin ellerinin tersiyle ittiğini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER