Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Partili Özlale: “13 Şubat’ı televizyondan öğrendik, onay makamı değiliz”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale:“Bizim Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi meselesinde, bunun 13 Şubat’ta belirleneceğine dair bilgimiz yok. Bunu Kemal Bey’in TV açıklamasından öğrendik, onay makamı değiliz” dedi.

İYİ Partili Özlale: “13 Şubat’ı televizyondan öğrendik, onay makamı değiliz”

Ekonomi gazetesinin başlattığı ‘Seçime Doğru Ekonomi-Politika, Kurmaylar Konuşuyor’un ilk konuğu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale’nin Maruf Buzcugil ve Hüseyin Gökçe’nin sorularına verdiği cevaplar şöyle:

6’lı Masa’nın adayını henüz belirlememesi çok eleştiriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu bir tarih ortaya attı ve 13 Şubat’ta adayın belirleneceğini söyledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bizim Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi meselesinde, bunun 13 Şubat’ta belirleneceğine dair bilgimiz yok. Bunu Kemal Bey’in TV açıklamasından öğrendik. Bu konuda resmi olarak gelmiş bilgi yok. 12 gün içinde adayın nasıl belirleneceği, halkın iradesi dikkate alınarak, uzlaşı içinde nasıl belirleneceğine dair, nasıl yol izlenecek, o konuda şu anda çok somut bir şey yok.

6’lı Masa’nın üç temel hedefi vardı; birincisi seçim güvenliğinin sağlanması, ikincisi güçlendirilmiş parlamenter sisteme nasıl geçileceğini konuşmak, temel ilkelerini belirlemek, üçüncüsü Cumhurbaşkanı adayını belirlemek. Yani belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde sisteme nasıl geçileceğine dair adayı tespit etmekti.

Şimdi bunların ilk ikisi bitti. Üçüncüsünü şu anda 2 Şubat’tayız (dün) ilk ikisi için 1 yıl çalışıldı, mutabakat metni için 4 ay aralıksız çalışıldı, son aşamada aday belirlenmesi var. Bunun 12 güne, olup, bitti halinde sıkıştırılmasının çok doğru olmayacağını düşünüyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi çok ön plana çıktı, bu konudaki duruşunuz nedir?

Şimdi aday konusunda en rahat parti İYİ Parti’dir. Çünkü biz 1.5 yıldan beri aslında kendi önerimizi her tarafta söylüyoruz.

Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nu istemiyorsunuz?

Hayır kesinlikle onu söylemiyoruz. İki tane belediye başkanının önerilmesi halinde biz buna hayır demeyeceğimizi söylüyoruz. Biz kazanacak kişinin aday gösterilmesini istiyoruz. Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’na aynı mesafedeyiz.

İYİ Parti’nin aday belirlemesine baktığınızda, Genel Başkanımız önemli fedakarlık göstererek, temel haklarından fedakarlık ederek aday olmak istemediğini söyledi. 6’lı Masa’da aday olmak istemediğini söyleyen tek başkan Meral Akşener’dir.

 

Kaynak: serbestiyet.com


 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER